У Мінфіні розраховують отримати черговий транш кредиту ЄС до кінця року

22.10.2019 / Новини

В України залишається можливість отримати черговий транш кредиту Європейського Союзу до кінця поточного року.

Про це заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова під час презентації проекту “Е-контракти”, передає кореспондент УНН.

“В нас ще є абсолютно відкрита можливість до кінця цього року цей другий транш отримати”, – зазначила Маркарова.

За її словами, наразі Україні залишилось виконати лише одну з 12 умов надання траншу від Євросоюзу. Наразі відповідний законопроект очікує свого розгляду у Верховній Раді.

“По другому траншу у нас було 12 умов, з яких 11 умов отримання станом на сьогоднішній момент повністю виконано. У нас залишається ще одна умова – це приведення нашого фінмоніторингу правил до європейської фіндерективи. Законопроект розроблений, поданий, і я сподіваюсь, що ми найближчим часом з Верховною Радою зможемо його ухвалити.

Після цього не буде вже ніяких умов, які будуть зупиняти це, і для того, щоб почати вибірку коштів, нам треба буде перебувати в програмі МВФ”, – додала міністр, нагадавши, що макрофінансова допомога великих міжнародних донорів напряму залежить від співпраці України саме з МВФ.

Нагадаємо, нещодавно українська урядова делегація, яка перебувала у США на щорічних зборах МВФ та Світового банку, де відбулися перемовини з фондом щодо нової програми співпраці з Україною, повернулась додому.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*