У Медиці затримали мікроавтобус “Укрпошти” з контрабандним куривом

10.01.2019 / Новини

На Львівській митниці призначили службову перевірку після того, як у пункті пропуску Медика польські митники виявили у кур’єрському мікроавтобусі Iveco Укрпошти контрабанду цигарок.

Про це у Facebook повідомив голова Львівської митниці Левко Прокіпчук.

Гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський також заявив про початок службової перевірки, а польська митниця почала офіційне розслідвання інциденту, -інформує Zaxid.net.

Про затримання на кордоні у Медиці кур’єрського мікроавтобуса Укрпошти із контрабандою сигарет 5 січня повідомив львів’янин Іван Спринський, опублікувавши у Facebook фото вантажного мікроавтобуса та вилучених цигарок.

Однак тоді Спринський не зазначив жодних подробиць інциденту – ні дати затримання, ні кількості вилучених сигарет. Не підтвердили затримання також і в Укрпошті та на польській митниці.

Перше офіційне підтвердження з’явилось лише у середу, 9 січня від голови Львівської митниці. Левко Прокіпчук у Facebook повідомив, що затримання справді було.

За його словами мікроавтобус Укрпошти перевозив 592 блоки цигарок (5920 пачок) і пройшов митне оформлення на Київській митниці, а Львівська митниця у Шегинях лише оформила транзит.

“Посилки, в яких були цигарки, оформлялись у Київській митниці, а Львівська митниця здійснювала їх транзитне оформлення. В будь якому випадку цей випадок має бути ретельно перевірений, а винні особи притягнуті до відповідальності”, – зазначив Левко Прокіпчук.

Також затримання підтвердив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський, уточнивши, що сигарети, згідно з документами, відправлялись транзитом у США. Він повідомив про проведення службової перевірки та пообіцяв покарати винуватих.

“Такі дії однозначно ставлять пляму на компанії і повірте винним (в рамках закону) мало не здасться. Зрозуміло, що функції прокурора я на себе брати не збираюся, але все, що можна буде зробити з нашого боку зроблю”, – заявив Ігор Смілянський.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*