У медичних вишах планують запровадити жорсткіші умови вступу

05.10.2017 / Новини

Міністерство охорони здоров’я проаналізувало студентів, котрі вступили у медичні навчальні заклади у 2017 році, і виявили, що у кожному медичному навчальному закладі України є контрактники, чий мінімальний бал з профільного предмету становив менше 150 балів.

Відповідними результатами Міністерство охорони здоров’я поділилось з “Українською правдою. Життя“.

Виявляється, є медичні напрямки, де мінімальний бал контрактників з профільного предмету на ЗНО дорівнює мінімуму – 100.

Вищі бали з профільного предмету ЗНО прогнозовано отримали студенти, які вступили на бюджетну форму навчання.

Втім, і там є спеціальності, мінімальний бал з профільного предмету яких не перевищує 150 балів:

фізична терапія у Дніпропетровській медичній академії,

магістратура з медицини та педіатрії у Луганському державному медичному університеті,

магістратура з педіатрії у Львівському державному медичному університеті,

магістратура з педіатрії в Українській медичній стоматологічній академії.

Зазначається, що 15 жовтня оголосять нові умови прийому до вишів на 2018 рік.

Міністерство охорони здоров’я наполягає, що в медуніверситетах України повинні навчатись студенти, які набрали на ЗНО не менше 150 балів з кожного предмету.

“Чому ми кричимо “Караул?”. Бо якщо людина не освічена, не вмотивована, не хоче бути кращим спеціалістом, вона не буде вчитися і не стане хорошим лікарем. 150 – для нас це питання життя і смерті. Жодних компромісів не може бути”, – розповів заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

Зараз на профільному комітеті триває обговорення пропозиції “150”.

“Ми знаємо, чому. Чесний освітятин за означенням не може протестувати проти “150”. Що може керувати освітянами, які кажуть: “Давайте брати слабких і не вмотивованих на лікарські спеціальності?” – каже заступник міністра.

За його словами, ініціативу “150” вже підтримали деякі медичні університети. Серед них: Національний медичний університет імені О. О. Богомольця, Вінницький національний медичний університет імені Пирогова, Харківський національний медичний університет тощо.

Проте, є й університети, які не підтримали таку ініціативу, – це Івано-Франківський національний медичний університет, Українська медична стоматологічна академія (ВДНЗУ “УМСА”), Буковинський державний медичний університет тощо.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*