У Любомльському центрі зайнятості відбувся семінар-навчання

31.01.2017 / Новини

У Любомльському районному центрі зайнятості в рамках освітнього проекту «Зимова агрошкола» відбувся семінар на тему: “Заходи боротьби з карантинними бур’янами”.

Навчання відбулося за участю провідного спеціаліста відділу карантину рослин Головного управління Держспоживслужби у Волинській області Олександра Сільчука, – інформує сайт Волинського обласного центру зайнятості.

Учасниками заходу стали 13 безробітних, яких зацікавила тематика, адже селянські господарства все частіше потерпають від рослини-шкідника.

Як зауважив спеціаліст, культура, яку вирощували на корм (силос) для тварин у 50-их роках минулого століття, у зв’язку зі змінами соціально-економічних умов у країні та реформами в аграрному секторі втратила свою кормову та господарську цінність.

Борщівник легко дичавіє і проникає у природні екосистеми, «мігруючи» Україною: з’являється на сільськогосподарських угіддях, присадибних і дачних ділянках, у парках, садах тощо.

Любомльський район також частково заполонила ця отруйна рослина. Крім того, що під борщівником втрачаються корисні земельні угіддя, під час контакту зі шкірою у людини виникають важкі дерматити, схожі на опіки.

В зв’язку з тривожною ситуацією в районі з стрімким поширенням борщівника Сосновського, карантинна служба району тісно співпрацює з сільськими головами, спільно проводячи роз’яснювальну роботу серед населення.

Безробітні цікавилися, які методи боротьби з шкідником є ефективними, чи шкідливі стебла борщівника після скошування та висушування, як боротися з опіками рослиною.

Олександр Сільчук дав вичерпні відповіді на поставлені питання та закликав присутніх до обережного поводження із борщівником Сосновського та іншими небезпечними для здоров’я рослинами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*