У Любомльському центрі зайнятості говорили про легалізацію працівників

02.02.2019 / Новини

29-го січня в Любомльській районній філії Волинського обласного центру зайнятості для роботодавців району відбувся круглий стіл “Легалізуй робоче місце – отримуй допомогу від держави”.

Про основні пріоритети діяльності служби зайнятості інформував присутніх директор філії Юрій Ліпич. Він окреслив важливі напрямки співпраці служби зайнятості з роботодавцями в прийдешньому році.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці установи.

З потребами та перспективами сучасного ринку праці ознайомила заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг філії Леся Матяшук Більш детальніше вона розповіла про послуги з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних, можливість підтвердити результати неформального навчання, здобути професію за ваучером.

Звертаючись до присутніх, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Надія Акіфєва сказала, що створення нових робочих місць це один із шляхів розвитку держави, зайнятості та добробуту кожної людини.

Стимулом роботодавців для створення нових робочих місць є фінансова допомога у вигляді компенсації ЄСВ, яка відшкодовується з Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття. Роботодавці дізналися про порядок, умови, та механізм отримання компенсації.

Для учасників круглого столу продемонстрували “відео вакансію”, розповіли про поширення вакансій через друковані засоби масової інформації, Facebook.

З метою скорочення витрат часу роботодавця для відвідування центру зайнятості, роботодавець може скористатися новими Інтернет ресурсами – створити власний електронний кабінет. Для оперативного заповнення вакансій, наголошено на важливість вчасного подання роботодавцями звіту про наявність вакансій за формою 3-ПН.

Провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями Леся Стрелець ознайомила присутніх з інноваціями розвитку служби зайнятості – новим сучасним методом підбору персоналу – рекрутингом.

В ході проведення круглого столу роботодавці активно обговорювали можливість легалізації робочих місць при умові компенсації ЄСВ, проведення стажування безробітних безпосередньо на робочому місці, підготовки кваліфікованих кадрів за сприянням служби зайнятості.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*