У Любомльському районі відкриють амбулаторію

21.03.2016 / Новини

Відбудеться реконструкція будівлі пришкільного інтернату Забузької ЗОШ І-ІІІступенів Любомльського району під амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Всього на Волині у 2016 році завдяки проекту Міністерства охорони здоров’я України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», підтриманого Світовим банком, відбудеться ремонт і реконструкція 31 приміщення під медичні амбулаторії.

Сьогодні на Волині діє 135 амбулаторій первинної медико-санітарної допомоги, проте ця кількість не достатня для надання якісних медичних послуг. Однією з вагомих причин є велике навантаження на сімейних лікарів: згідно зі статистичними даними, у міській місцевості на одного лікаря припадає більше 2 тис. осіб (у Луцьку – приблизно 20 тисяч осіб), у сільській – понад 3 тисячі осіб.

Інша причина – диспропорція в доступі волинян до первинної допомоги: в багатьох випадках люди змушені добиратися до амбулаторії 25 км, а якщо врахувати стан доріг, то часто вони просто відмовляються від медичних послуг і звертаються до лікарів у крайніх випадках. Більше того, в деяких районах Волинської області амбулаторії загалом відсутні.

Усі приміщення для нових амбулаторій первинної медико-санітарної допомоги безкоштовно надані місцевими органами влади. Переважна більшість із них – це нинішні фельдшерсько-акушерські пункти, однак є і приміщення лікарень, шкіл, дитсадків, сільських рад.

Орієнтовний кошторис реконструкції з урахуванням вартості матеріалів і робіт (обрахунки подано станом на 2015 рік) – приблизно 90 мільйонів гривень.

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*