У Любомльському районі просять відремонтувати дороги

11.03.2016 / Новини

Водії відмовляються обслуговувати маршрути через знищений стан доріг у Любомльському районі. До торгових точок відмовляють підвозити продукти, а шкільний автобус і запізненням доставляє учнів до школи.

Про це йшлося під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня.

У запиті до голови облради депутат Юрій Гупало повідомив, що до нього звернулися мешканці сіл Олеськ та Глинянка Любомльського району. Вони просять допомогти у вирішенні питання завершення ремонту асфальтного покриття дороги сполученням Олеськ-Глинівка. Так, навесні 2015 року асфальтне покриття частково відремонтували, але трикілометровий відрізок дороги лишився без ремонту. Відсутність дороги спричиняє багато незручностей для мешканців сіл та для перевізників, внаслідок чого водії рейсових автобусів відмовляються обслуговувати маршрут та заїжджати в ці села.

Щодо ремонту дороги місцевого значення Пустинка-Мосир-Микитичі звернулася громада Ладинської сільської ради Любомського району. До сільради постійно надходять скарги від мешканців сіл Пустинка, Мосир, Ладинь, а також місцевих підприємців щодо незадовільного стану дороги. У негожі дні постачальники відмовляються підвозити до торгових точок хліб та ніші продукти. Через погану дорогу шкільний автобус із запізненням доставляє учнів до Олеської ЗОШ 1-3 ступенів, знято автобусне сполучення з районним центром. Протяжність дороги становить 12 кілометрів, її повинна обслуговувати служба автодоріг у Волинській області, побудована дорога на початку 1980-их років, найбільше вантажних перевезень нею здійснюють ДП «Любомльське лісове господарство» та ДП «Володимир-Волинське ЛМГ».

Протягом останніх двох років грейдерування дороги здійснювало ДП «Любомльське ЛГ». Наразі дорогу неможливо підправити грейдеруванням, оскільки на дорожньому полотні утворилося безліч великих вибоїн і маршрутні автобуси відмовляються перевозити пасажирів. Як мінімум, потрібно підсипати ями піском та щебенем.

Депутати підтримали запит.

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*