У Любомльському районі обрали вчителів року

30.11.2016 / Новини

З найвищими показниками професійності у районній гімназії відбувся фаховий конкурс «Вчитель року-2016».

Про це пише видання “Наше життя”.

Минулого тижня вчителі початкових класів, які брали в ньому участь, змогли продемонструвати педагогічні вміння передавати учням необхідні знання і позмагатися за звання найталановитішого наставника.

Організатор конкурсу — районний відділ освіти.

До складу оргкомітету ввійшли: головний спеціаліст відділу освіти Марія Мельниченко, завідувачка районного методичного кабінету Валентина Микитюк, методист районного методичного кабінету Василь Кибиш, священик, лауреат Всеукраїнського педагогічного конкурсу Володимир Лопошук, методист РМК Валентина Трач та інші.

За результатами змагання, кращими у проведенні відкритих уроків визначено кращих педагогів, які у щоденній роботі послуговуються характерними тонкощами методики викладання різних предметів у молодших класах.

Зокрема, володаркою І місця стала вчителька районної гімназії Наталія Зінчук. Вона майстерно, оригінально із застосуванням різних форм роботи з дітьми проводила урок природознавства у 2 класі. За конкретною темою «Звірі восени» діти слухали захоплюючі розповіді про тварин, вчились за допомогою спеціальних фішок визначати перелітних та осілих птахів, переглядали тематичні відео, працювали з підручниками і у групах у спеціальних масках демонстрували поведінку звірів узимку, відгадували звірів за їхньою тінню і проводили своєрідну фізкульт-хвилинку, коли потрібно було підійти до тих місцинок проживання тварин і птахів, які називала вчителька.

На такому ж високому рівні відбувся урок літературного читання, який учням 2 класу вміло викладала Світлана Грицюк, вчителька початкових класів ЗОШ с. Столинські Смоляри. Їй також присуджено І місце. Її заняття з дітьми було продумане і гарно організоване. Девізом уроку був вислів: «Хто багато читає, той багато знає». А вивчали учні англійську казку, читаючи, відповідаючи на питання, навіть розігруючи текст казки у ролях. Ознайомлюючись із новим матеріалом, діти дізналися про особливості акровірша і властивості такого жанру як інтерв’ю. Вчителька застосовувала індивідуальний підхід до кожної дитини та заохочувала різними методами до активної співпраці.

Цікаву подорож у казку «Попелюшка» на математичний лад здійснила на відповідному уроці в 4 класі вчителька молодших класів Любомльської ЗОШ № 2 Мирослава Тарасюта.

Вона у конкурсі зайняла почесне ІІ-ге місце.

А на занятті діти мали можливість допомагати Попелюшці: виконували задачі для визначення довжини тканини сукні, вимірювали довжину відрізка, щоб дізнатися розмір ніжки, працювали у групах, роблячи аплікації із геометричних фігур, щоб створити подарунок на весілля Попелюшки і принца. Були й інші новаційні види робіт зі школярами.

Окрім того, учасники, вчителі початкових класів: загальноосвітньої школи села Радехів — Лариса Степанюк, ЗОШ с. Рівне — Лариса Мужилко, ЗОШ с. Ясне — Лідія Конашук розділили 3 місце.

Вони відповідно проводили уроки природознавства, української мови та «Я у світі».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*