Через нестачу коштів не усі заклади Любомльського району готові до зими

01.10.2016 / Новини

Ця тема була ключовою на виїзному засіданні колегії райдержадміністрації, яке відбулося 28 вересня на базі Згоранської і Полапівської сільських рад під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Пархомука.

Попередньо учасники — керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, місцеві голови побували в освітянських, медичних установах та закладах культури обох рад, де ознайомилися з ходом підготовчих робіт до роботи в осінньо-зимовий період. Пленарна ж частина проходила у будинку культури села Полапи.

Про готовність господарства району до сталого функціонування восени-взимку 2016-2017 років інформувала начальник відділу регіонального розвитку Євгенія Столярчук.

Вона, зокрема, зазначила: «Основні заходи в розрізі установ соціальної сфери та житлово-комунального сектору виконані на 80 відсотків, причина невиконання окремих — недостатнє фінансування».

Протягом першого півріччя у бюджетній сфері було впроваджено 10 енергозберігаючих заходи на загальну суму 1,7 млн. грн. Йдеться переважно про встановлення енергозберігаючих вікон, ремонт котелень та систем опалення .

Тим часом, проблемними у плані забезпечення теплопостачанням і надалі залишаються 16 клубних установ, де будуть обігріватись лише окремі кабінети. По житлово-комунальному господарству міста заплановані заходи виконані на 85 відсотків. Тривожить й низький відсоток по забезпеченню закладів, підпорядкованих Центру первинної медико-санітарної допомоги на опалювальний сезон вугіллям — 37,5%, торфобрикетом — 16,6%.

Свої зауваження, пояснення та пропозиції щодо підготовки до осінньо-зимового періоду також давали начальник відділу культури і туризму Володимир Дячук, міський голова Роман Ющук, виконувач обов’язків заступника головного лікаря комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олеся Дубина.

Щодо найважливіших рішень, прийнятих на засіданні стосовно цієї теми, то відділу економічного розвитку на період опалювального сезону доручено створити аварійно-диспетчерську службу, забезпечити щодобове інформування обласного управління ЖКГ про проходження опалювального сезону території, району; місцевим головам рекомендовано передбачити в бюджетах кошти на придбання паливо-мастильних матеріалів для забезпечення прибирання доріг, при необхідності укласти договори з власниками техніки, що залучатиметься до розчистки доріг від снігу.

Про виконання виконкомами делегованих повноважень інформували Полапівський і Згоранський сільські голови Володимир Богачевський та Олександр Лукашук. Також на зібранні йшлося про хід виконання програми розвитку медичної галузі, створення реєстрів територіальних громад тощо. Наприкінці зібрання говорили про пільгове перевезення членів родин загиблих учасників АТО. В нашому районі таких людей налічується 17.

Оскільки зараз у районному бюджеті немає вільних коштів для цих потреб, перший заступник голова райдержадміністрації Олександр Герасимчук звернувся до місцевих з проханням передбачити у місцевих бюджетів по 300 гривень на кожного такого пільговика до кінця року. А вже на наступний рік планується передбачити кошти на пільговий проїзд членів родин загиблих учасників у районному бюджеті.
По кожному з розглянутих питань колегія прийняла рішення.

Джерело: сайт Любомльської райдержадміністрації 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*