У Любомльському музеї діє виставка скульптора з Бережців

16.03.2017 / Новини

Любомльський край багатий на творчих особистостей. Оскільки в Україні культура фінансується за залишковим принципом, то про видатних краян часто дізнаємося після того, коли вони реалізують свої здібності за кордоном.

Про це інформує Волинська регіональна дирекція НСТУ.

Скульптор Олександр Грицай із невеличкого села Бережці – один із них. Завдяки сприянню працівників Любомльського краєзнавчого музею, в райцентрі діє виставка скульптурних робіт митця.

Скульптурні роботи Олександра Грицая, представлені на виставці в місцевому краєзнавчому музеї, вражають своєю мистецькою довершеністю, монументальністю, надзвичайною чіткістю у пластичних лініях фігур. Філософські втілення образів, проникнення у глибину символів світобудови, спонукання до кращого пізнання краси людського тіла – усе це натхненно поєднано в оригінальних, гармонійно витончених скульптурах, – переконана майстриня пензля, місцева художниця Наталія Блонська.

У виставковій залі панує атмосфера затишку і творчості. У кожної скульптури – своя історія, свій настрій. Щоправда, не всі роботи потрапили на виставку, адже скульптури заввишки 4 метри практично неможливо розмістити у невеличкому приміщенні музею.

Ознайомитися з творами Олександра Грицая прибули представники районної влади, творча інтелігенція міста, земляки скульптора.

Олександр Грицай творить у різних жанрах із різноманітних матеріалів: бронзи, гіпсу, дерева, глини. В доробку митця – сотні скульптур і рельєфних зображень. Багато робіт знаходяться у приватних колекціях Польщі.

Роботи професійного скульптора експонувалися на 25 виставках, зокрема у Тернополі, Києві, Москві. У творчих планах майстра – створення скульптури Лесі Українки, яка зупинялася у прикордонному селі Бережці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*