У Любомльському лісгоспі запрацюють нові деревообробні лінії

06.02.2018 / Новини

Як відбуваються монтажні роботи, чи належним чином організована робота на лісокомплексах та наскільки там дбають про комфорт працівників і їх безпечну працю – проінспектували  начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко та його заступник Олександр Рибчинський.

Про це повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Варто зазначити: Волинь – серед областей із найвищими показниками питомої ваги деревини, що направляється в переробку.

Переробку деревини недаремно визначаємо пріоритетним напрямком у використанні лісових ресурсів. Саме це створює передумови для збільшення випуску продукції в обробленому вигляді, відповідно – нових робочих місць та наповнення місцевих бюджетів. Особливо це питання в нашій області набуло актуальності після впровадження урядових заходів, що спрямовані на скорочення обсягів поставки деревини на експорт у необробленому вигляді. Фахівцями управління в найкоротші терміни було розроблено програму технічного переоснащення лісопильного виробництва, якою передбачено збільшення виробництва і поставок продукції переробки деревини по кожному держлісгоспу, – зазначив Олександр Кватирко.

Під час огляду виробничих та побутових приміщень згаданих лісгоспів було також обговорено та напрацьовано плани їх реконструкції, окреслено можливість переведення роботи лісопереробних цехів на дві повноцінні зміни та подальше впровадження екологічних ресурсозберігаючих технологій, встановлення суворого контролю за використанням лісосировинних, матеріальних та фінансових ресурсів на випуск продукції переробки та за використанням наявного сушильного господарства.

Директорам було вказано на недоліки підготовки до виконання монтажних робіт та наголошено на термінах.

Одним із найобговорюваніших питань було також створення належних безпечних та побутових умов, вирішення соціальних питань робітників, зайнятих на переробці деревини.

У цьому напрямку в лісовій галузі Волині також є відповідні напрацювання.

Зокрема, у стратегічні завдання на 2018 рік включено реалізацію програми із забезпечення працівників житлом. Це питання перебуває на особистому контролі начальника управління. Крім того, наша область забезпечила одні з найвищих заробітних плат своїм працівникам, є суттєві доплати за виконання робіт зі підвищеною небезпекою та тих, які потребують окремих навиків і кваліфікації.

1 Коментар У Любомльському лісгоспі запрацюють нові деревообробні лінії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*