У Любомльському лісгоспі пильно стежать за охороною лісу

21.06.2016 / Новини

Нечесні заробітки на лісоматеріалі нині призводять до частих порушень закону – самовільних рубок лісу.

Про це інформує прес-служба Любомльського лісгоспу.

Крадений ліс – частіше реалізується власникам підпільних пилорам, які перевірити охоронцям лісу зась.

А крадії-лісопорушники, котрі вдало зрізали та вивезли деревину один раз, готуються тихцем до наступних таких поїздок.

Саме тому у лісівників завжди було і нині лишається одне із нагальних питань і завдань – пильнувати зелені насадження краю. А також – донести місцевим жителям інформацію про культуру, правила і закони поведінки у лісі, адже покарання може вартувати більше, ніж нерозумний поступок і заробіток.

Про те, як працює лісове господарство у питанні охорони лісу, як бореться із незаконослухняними громадянами, розповідає директор Держвного підприємства «Любомльський лісгосп» Сергій Боярчук.

“Уже близько двох місяців у підприємстві працює спеціально сформована оперативна група швидкого реагування у складі інженерів охорони і захисту лісу, яка відповідає за цілодобове патрулювання у лісових масивах району. Звісно, про якісну охорону наших лісів рішуче дбає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко. Як і у кожному лісгоспі Волині для лісової патрульної служби цього року придбали європейський автомобіль RenaultDuster, який має свої переваги щодо швидкості та економності і зараз відмінно слугує нашим працівникам” – розповів Сергій Боярчук.

За словами директора Любомльського лісгоспу,оперативна група чергує цілодобово разом із іншими працівниками лісгоспу, швидко виїжджає на місця подій для затримки порушників.

“У цьому є певні результати. Зокрема, у травні складено три протоколи на крадіїв, сума збитків яких – понад п’ять, шість і сім тисяч гривень. У червні уже затримано порушника, який відшкодує за вчинене дві тисячі гривень. Практикуються в області і спільні патрулювання із сусідніми лісгоспами. Серед інших незаконних дій громадян лісові охоронці слідкують також і за дотриманням пожежної безпеки у лісах. Із цього приводу для інженерного складу охоронців на рівні області уже кілька разів організовувались навчання, теоретичні заняття, як взаємодіяти із пожежною службою, при потребі використовувати усі необхідні сучасні технології – авіацію, відеоспостереження” – наголосив Сергій Боярчук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*