У Любомльської міськради просять грошей на ремонт школи села Бірки

22.07.2016 / Новини

Для проведення ремонту у Бірківській загальноосвітній школі І-ІІ ступеня треба 150 тисяч гривень. 

На засіданні чергової дев’ятої сесії Любомльської міської ради, у середу, 20-го липня, заслухали прохання бірківського голови Володимира Лонюка про виділення коштів на ремонт сільської школи.

За словами сільського голови, кількість учнів у школі упродовж останніх 5-и років зросла з 60-ти до 110-ти. Приміщення, у якому навчаються діти, нетипове і потребує ремонту. Грошей у сільській раді немає – недавно завершили ремонт у сільському будинку культури.

“Думаю, депутати підтримають моє звернення. Адже Бірківська сільська рада завжди з Любомлем була у хороших стосунках. Пригадайте, що наша сільська рада виділила понад 200 га землі на розширення меж міста Любомля. Міське кладовище теж розширилось завдяки землям Бірківської сільської ради. Та ж ситуація й землями для учасників АТО: любомльчани отримували ділянки на території нашої сільради. Ніколи не виникало якихось суперечностей і ми завжди йшли вам назустріч. Просимо і до нас поставитись з розумінням”, – зазначив Володимир Лонюк.

Депутат Микола Шлапа запитав у Володимира Лонюка, чи хоче Бірківська сільська рада добровільно об’єднуватись із Любомлем. Сільський голова відповів, що це питання повинна вирішити громада, проте зазначив, що думки щодо об’єднання у кожного різні.

Міський голова Роман Ющук наголосив, що залишкових коштів у міському бюджеті нема, тому щодо цього питання доцільніше звертатись до Любомльської районної ради. Крім того, звернення Бірківської сільської ради про виділення коштів не єдине. Окрім неї, ще 12 сільських рад Любомльського району звернулись до міської ради, щоб отримати кошти на свої потреби.

IMG_0842IMG_0849Депутати вирішили це питання обговорити, коли розглядатимуть коригування міського бюджету. Нагадаємо, що у понеділок, 25-го липня, відбудеться друге закрите пленарне засідання Любомльської міської ради, на якому вивчатимуть усі залишки міського бюджету.

Тому, по суті, Володимир Лонюк не отримав остаточної відповіді щодо свого звернення.

5 Коментарів У Любомльської міськради просять грошей на ремонт школи села Бірки

  1. Пане Лонюк який ще ремонт ви зробили у Борках в клубі? ви вже забрихалися посамі вуха хіба собі у карман положили, ні якого ремонту не було не вірте йому він за свій період для сіл нічого хорошого не зробив тільки привик людям лапшу вишати і все.

  2. Пан Лонюк,вже нема пам’яті, скільки років він є сільським головою навіть не сприяє обіцяному на рахунок ремонту сільських доріг(тільки й говорить – я зроблю,- я зроблю).
    P.S громада нашого села йому вже давно не вірить

  3. Хай розкаже куди він гроші подів за пісок? яка мова може йти за дороги коли він всебе на вулиці не може зробити сусіди складалися і своїми силами їх робили.

  4. я далекий-але і тут жаліються люди на вашого голову с.бірки–25років у корита—-дороги ужасні по селі–ремонт з вулиці школи тіпа штукатур-помалювали-вгатили грошей тисячі–а остачу в карман положив.НІХТО І НЕ ЗГАДАЄ ДОБРИМ СЛОВОМ ….

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*