У Любомльській та Шацькій РДА слідкують за дотриманням прав дитини

20.12.2017 / Новини

В районній державній адміністрації систематично проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, основними завданнями якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Комісія, згідно із покладеними на неї завданнями, розглядає питання, у тому числі спірні, які потребують колегіального вирішення, – інформують у райдержадміністрації.

Так, на черговому засіданні, що відбулося сьогодні, 20-го грудня під керівництвом першого заступника голови районної державної адміністрації Олександра Герасимчука, розглянуто 9 питань:

  • про зняття із соціального супроводу сім’ї із с. Заболоття;
  • про взяття під соціальний супровід сім’ї із с. Сильне;
  • про розгляд заяви щодо надання дозволу органу опіки та піклування на дарування будинку та земельної ділянки у с. Радехів;
  • про розгляд заяви щодо надання дозволу органу опіки та піклування на прийняття в дар на ім’я дитини, квартири у м. Луцьк;
  • про розгляд заяви, щодо надання дозволу органу опіки та піклування на продаж ¼ частки кватири у м. Любомлі;
  • про розгляд заяви щодо надання дозволу органу опіки та піклування на прийняття в дар в рівних частинах будинку та земельної ділянки у с. Конюхи Локачинського району;
  • про стягнення аліментів на утримання дітей, позбавлених батьківського піклування; затвердження індивідуальних планів соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та тих, які опинились в складних життєвих обставинах.

На засіданні комісії заслухано громадян, які обґрунтували причини і мотиви звернення до органу опіки та піклування. В процесі розгляду питань, заявників ознайомлено із нормами законодавства та прийнято конкретні рішення щодо розв’язання порушених проблем.

Тим часом, голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець провів засідання комісії з питань захисту прав дитини, що відбулося 14 грудня в залі засідань Шацької районної ради.

Як пише сайт Шацької РДА, участь в засіданні взяли заступник голови райдержадміністрації Володимир Бугайчук, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Олена Кропивник та члени комісії з питань захисту прав дитини.

На порядку денному комісії розглянуто ряд питань, що стосувалися захисту законних інтересів неповнолітніх дітей району.

З кожного питання ухвалили відповідні рішення.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*