У Любомльській ОТГ створили інклюзивно-ресурсний центр

17.08.2018 / Новини

Очікується, що установа обслуговуватиме дітей Любомльського і Шацького районів.

У п’ятницю, 17-го серпня, відбулася позачергова сесія Любомльської міської ОТГ.

Одне з найголовніших рішень, прийнятих депутатами — створення комунальної установи “Інклюзивно-ресурсний центр”. Справа доволі актуальна, адже останнім часом держава стала значно більше приділяти уваги допомозі дітям з особливими освітніми потребами.

За словами начальника міськвідділу освіти Дмитра Загури, таких дітей на території Любомльської ОТГ проживає 42, в цілому по району — 99 (з них 72 — шкільного віку). Також сюди треба додати 21 “особливу” дитину з сусіднього Шацького району, яких також буде обслуговувати новостворений центр.

І шацька влада, і керівники інших ОТГ району надіслали на адресу міськради гарантійні листи, у яких запевняють, що долучаться до співфінансування нової установи. Запрацювати вона має з 1 жовтня, а розташовуватиметься у приміщенні нинішнього центру реабілітації дітей з особливим потребами. У штатному розписі передбачено 9 одиниць.

Окрім директора, це посади логопедів, дефектолога, практичного психолога, вчителя лікувальної фізкультури, медсестри, техпрацівника. І керівника, і фахівців обиратимуть на конкурсній основі.

За підрахунками, на утримання центру з 1 жовтня і до кінця року необхідно близько 400 тисяч гривень. Трішки більше половини від цієї суми становить зарплата, решту — податкові відрахування, придбання матеріалів, оплата послуг, опалення. З наступного року установа фінансуватиметься переважно за рахунок держави — з місцевого бюджету оплачуватиметься лише робота обслуговуючого персоналу та утримання приміщення (енергоносії, поточний ремонт тощо).

Читайте також:

1 Коментар У Любомльській ОТГ створили інклюзивно-ресурсний центр

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*