У Любомлі знижено ставку оподаткування житлової нерухомості

17.07.2017 / Новини

На сесії Любомльської міськради, що відбулася 11-го липня, депутати затвердили нові ставки податку на житлову нерухомість, які вступлять в дію з 1-го січня наступного року.

Нагадаємо, на території Любомля оподаткуванню підлягають житлові будинки площею понад 120 квадратних метрів і квартири, більші від 60 кв.м., а якщо людина володіє і тим, й іншим, то сумарна площа, за яку не доведеться платити податку, складає 180 кв.м.

За кожен «квадрат» понад цю норму власники донині мали платити 1 відсоток від мінімальної заробітної плати. З огляду на те що «мінімалка» з 1 січня зросла, депутати вирішили знизити ставку податку до 0,5 відсотка.

Водночас без змін — на рівні 0,2-0,3 % лишилися ставки оподаткування об’єктів нежитлової нерухомості: готельних, офісних, торговельних, промислових будівель складів, гаражів тощо.

Найвищий податок — 1 відсоток — передбачено для казино та ігорних будинків (якщо такі в Любомлі з’являться), натомість господарські присадибні будівлі — гаражі, літні кухні, майстерні, котельні, бойлерні, вбиральні, навіси і т.д. — оподатковуватимуться за нульовою ставкою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*