У Любомлі вулицю перейменують на честь загиблого в АТО героя

28.04.2016 / Новини

Вулиця комісара Антонова в Любомлі незабаром стане вулицею героя АТО Олександра Сацюка.

Відповідне рішення прийняли на сесії Любомльської міської ради,- повідомляє газета «Наше життя».

Раніше Любомльська влада прийняла рішення про не перейменування старих вулиць на честь героїв-земляків, які загинули в АТО. Було вирішено, що їхніми прізвищами будуть називати уже нові вулиці.

Однак любомльчани взяли ініціативу у свої руки і надіслали листа до міської ради.

«Ми, мешканці вулиці комісара Антонова, висловлюємо свою незгоду з перейменуванням нашої вулиці на вулицю Симона Петлюри… Зараз у нас є нові герої, які віддали свої життя за незалежність нашої держави і заслуговують на пам’ять. Одним з таких був мешканець нашої вулиці – Олександр Сацюк», – йшлося у зверненні.

Питання про перейменування винесли на розгляд сесії. Депутати ініціативу підтримали.

Відтак, в Любомлі з’явилася перша вулиця, що названа на честь новітнього полеглого героя.

Нагадаємо, двадцятирічний Олександр Сацюк є наймолодшим уродженцем Любомльського району, хто віддав життя в АТО за спокій українців. Народився хлопець 4-го червня у селі Куснища. У Любомльському професійному ліцеї отримав спеціальність «маляр-штукатур», а далі пішов захищати східні рубежі країни у лавах добровольчого спецпідрозділу «Світязь». 29-го серпня вони разом із добровольчими батальйонами та військовими ЗСУ залишали Іловайськ, ідучи колоною через гарантований «зелений коридор». Мирну колону противник засипав нищівним вогнем з артилерійської зброї і танків…

Називати вулиці на честь національних героїв закликає й народний депутат Ігор Гузь: «Ми маємо позбутися «решток» комуністичного минулого, зокрема, у назвах населених пунктів, вулиць… Вважаю, що це вагомий фактор для розвитку нашої держави. Ми повинні берегти пам’ять про тих, хто віддав своє життя за Україну, та низько вклонитися родинам загиблих і тим, хто повернувся із «пекла» важких боїв на Донбасі».

Залишається лише сподіватися, що доки побудуються нові вулиці, пам’ять про героїв не згасне, а ініціативних та небайдужих людей стане ще більше.

1 Коментар У Любомлі вулицю перейменують на честь загиблого в АТО героя

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*