У Любомлі вшанували загиблих в Іловайському котлі (ФОТО)

29.08.2017 / Новини

У вівторок, 29-го серпня, біля стели «Герої не вмирають» відбулося покладання вінків та панахида за полеглими бійцями під Іловайськом.

Нагадаємо, 29-го серпня 2014 року проросійські бойовики та армія Російської Федерації розстріляли «зелений коридор», який був створений для виведення українських бійців із зони бойових дій.

Тоді на Донеччині, за офіційними даними, 366 воїнів загинуло, 429 отримало поранення різного ступеню тяжкості, 300 потрапило у полон до противника.

З цього приводу у центрі Любомля зібралися волонтери, представники влади, адміністрації, духовенства та чимало небайдужих людей, аби вшанувати загиблих під Іловайськом.

Голова громадської організації «Спілка учасників АТО» Олександр Лисенко зазначив:

«АТО – це не АТО, це війна. Тяжко говорити, але потрібно. Не забувайте тих героїв, які зараз воюють, воювали і будуть воювати».

Після панахиди протоієрей Віктор Возняк – благочинний Любомльського району, настоятель церкви Архістратига Михаїла, підкреслив, що ці події повинен знати кожен.

«Це біль нашої великої сім’ї, яка зветься Україна. Про це потрібно говорити, бо коли не говорять – ніхто не знає», – додав настоятель.

Голова Любомльської райради Микола Сушик наголосив, що потрібно робити все, аби більше подібних трагедій не повторялося.

Волонтер Катерина Мокренко у своїй розповіді згадала про полеглого бійця Сергія Мокренка. Житель Шацька загинув 28-го лютого 2017-го року на Світлодарській дузі.

Юлія Хвас прочитала власний вірш про війну. Також народний аматорський хор «Любава» проспівав ліричну пісню. Захід завершився покладанням квітів до стели.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*