У Любомлі вшанували воїнів-афганців

16.02.2017 / Новини

Двадцять вісім років тому останній  солдат залишив пекельну афганську землю. 

З цієї нагоди в Любомлі відбулися заходи з вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28 – річниці виведення військ з Афганістану, – інформує сайт райдержадміністрації.

Учасники бойових дій в Афганістані та інших державах, представники влади, трудових колективів, громадськості поклали вінки і квіти до пам’ятної стели загиблим воїнам-інтернаціоналістам та хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих.

Тут же відбувся мітинг, який вів голова районної спілки воїнів -інтернаціоналістів Володимир Сачук.

Зі словами шани та вдячності до  ветеранів – афганців звернулися голова райдержадміністрації Микола Пархомук, голова районної ради Микола Сушик, міський голова Роман Ющук, військовий комісар Роман Гузь.

«У  афганській війні можна знайти все – життя і смерть, честь і безчестя, добро і зло. Більш як дев’ять років тієї війни залишили нам у спадок горе втрат, покалічені тіла… Криваве поле бою забрало життя 3 280 українців, понад 8 тисяч – повернулися додому пораненими, понад 6 тисяч наших співвітчизників стали інвалідами. Тільки з Волині проходили службу на чужій землі 2 330 чоловік, з них 70 – загинули, троє пропали безвісти, 110 повернулися додому інвалідами. Безглузда війна, своїм крилом торкнулася і нашого краю,забравши життя і наших земляків. Прикро говорити про це, але за час, що минув після війни, ряди бувших воїнів-афганців нашого району також поріділи», –  зазначив голова райдержадміністрації Микола Пархомук.

Панахиду за загиблими в афганській війні і померлими у післявоєнний час відправив благочинний Любомльської округи отець Василій Мельничук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*