У Любомлі вшанували полеглих у вирі Другої світової війни (ФОТО)

08.05.2018 / Новини

У вівторок, 8-го травня в Любомлі відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення та 73-ї річниці Перемоги над нацизмом.

Учасники — представники трудових колективів, громадськості, ветерани, зібралися на Пагорбі Слави, де покладанням квітів і хвилиною мовчання вшанували полеглих у вирі війни, а благочинний Любомльського райорну, настоятель парафії Архистратига Михаїла УПЦ КП отець Віктор Возняк відправив панахиду.

До учасників зібрання звернулися голова райради Микола Сушик і секретар міськради Антон Фурманюк, які закликали пам’ятати сторінки минулого і шанувати тих, хто подарував нам мирне небо над головою.

Квіти того дня лягли також до пам’ятних стел воїнам-інтернаціоналістам, землякам, які загинули в АТО, меморіального комплексу “Борцям за волю України”.

ДОВІДКОВО

Під час Другої світової війни в Україні було зруйновано 714 міст і містечок, 28 тисяч сіл, без притулку залишилось 10 мільйонів українців. До Німеччини окупанти вивезли десятки тисяч ешелонів металу, продовольства, культурні цінності.

Матеріальні збитки України в роки війни склали 42 відсотки усіх збитків, завданих колишньому Радянському Союзу. За роки війни у її моторошному побоїщі загинуло більше 8-ми мільйонів українців. Майже кожен другий солдат-українець поліг на фронті, а половина з тих, хто залишився живим, стали інвалідами. Майже 6 тисяч мешканців Любомльського району загинули на фронтах війни.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*