У Любомлі відбудеться масштабний освітній проект

12.09.2016 / Новини

10 вересня в Луцьку відбувся перший з’їзд місцевих координаторів та обласної команди всеукраїнського освітнього проекту «Відкривай Україну».

Про це повідомила громадська організація «Центр вільної освіти та культури», пише VIP.

Участь у проекті беруть міста з кількістю населення 10–250 тисяч осіб, окрім обласних центрів.

Тож цього року залучать і Любомль.

Координаційний тренінг проводили представники Фундації соціальних інновацій «З країни в Україну» (місто Київ) та координатор проекту у Західному регіоні Оксана Соловей. Учасниками були попередньо відібрані міські координатори з зазначених міст-учасників, а також аналогічні команди з Рівненської області.

До слова, Волинь першою в західному регіоні запускає проект «Відкривай Україну» 2016 року, адже у Львові з’їзд відбувся наступного дня для місцевих представників та команд із Чернівецької області, попереду ще тренінг для Івано-Франківської, Тернопільської та Закарпатської областей (24 вересня 2016, місто Івано-Франківськ).

Освітній проект «Відкривай Україну» об’єднав активних, креативних, компетентних, свідомих громадян та новаторів, серед яких – педагоги, журналісти, юристи, викладачі університетів, депутати міських рад, учасники творчих колективів та студенти.

Довідково:

Освітній проект «Відкривай Україну», мета якого – створити середовище для розвитку підлітків малих міст України, в якому вони набудуть необхідної компетенції та отримають можливість реалізувати командою власну ідею у своєму місті. Проект розрахований на участь 270 малих міст України, 1000–1200 команд, вісімнадцять тисяч учнів, 1200 вчителів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*