Любомльчани віддали шану жертвам Голодоморів (ФОТО)

23.11.2018 / Новини

Завтра в Україні відзначатимуть День пам’яті жертв Голодоморів — день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників.

Голодомор, що прокотився потужними хвилями Україною, забрав тисячі й тисячі життів українців, став масштабною національною трагедією, яку підсилили переселення, тюрми, табори.

Задля вшанування пам’яті невинно убієнних голодом у Любомльській публічній бібліотеці відбулася година пам’яті “Жнива скорботи”, учасникам якої нагадали, що голодомор — це жахлива сторінка історії нашого народу, на якій чорними літерами записані мільйони загиблих душ.

Ще й до сьогодні спогад про страшний голод в Україні — незагоєна рана, невичерпаний біль, непрощений злочин. Ведучі — бібліотекар Світлана Семерей і науковий працівник музею Юлія Хвас — розповіли про причини цього страшного явища, його наслідки для українського народу, зачитали спогади очевидців тих страшних часів, мешканців нашого району. Протягом заходу звучали уривки з поеми “Голодомор” Ніни Виноградської, які зачитували старшокласники: учень 11 класу Любомльської школи № 3 Андрій Ковальський та десятикласниця учениця районної гімназії Олена Тимощук.

Гідно вшанувати пам’ять жертв та постраждалих від голодомору – це наш моральний борг і громадянський обов’язок. Згадка про всіх невинно загиблих повинна згуртувати нас, живих, додати сил та волі, мудрості й наснаги для зміцнення та подальшої розбудови квітучої держави, розвитку демократії, вільного життя кожної людини. Про це у своїх виступах говорили представники районної і міської влади.

На завершення ведучі заходу закликали усіх, хто не байдужий, 24 листопада о 16.00 годині приєднатися до хвилини мовчання згадати тих, кого забрала голодна смерть та засвітити свічу пам’яті на підвіконнях установ та своїх помешкань.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*