У Любомлі відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції (ФОТО)

27.06.2018 / Новини

26-го червня, в будинку культури міста Любомль відбулися урочистості з нагоди 22–ї річниці Конституції України за участю керівників районної, міської влади, керівників установ, організацій, трудових колективів, духовенства, учасників АТО та небайдужих громадян та гостей міста.

Свято державності символічно розпочалась урочистим внесення Державного Прапору України та виконанням Державного Гімну.

Про це інформує сайт Любомльської райдержадміністрації.

Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх героїв, які боролись за свободу та незалежність України, та поіменно згадали Героїв – земляків , які загинули в зоні АТО, віддавши в ім’я України найцінніше – власне життя: Анатолій Федчишин, Олександр Сацюк, Микола Штанський, Олександр Грошев, Юрій Гіль, Сергій Киричук, Сергій Кушнір.

Під час урочистостей в знак шани та поваги поклали квіти до пам’ятних місць, борців за незалежність України, які символізують важливі історичні події, а саме до: пам’ятника “Борцям за незалежність України”, пам’ятної стели загиблим землякам в зоні АТО “Герої не вмирають!”, меморіалу “Пагорб Слави” та стели воїнам афганцям.

Вже 22 роки наша держава і український народ живе за своєю Конституцією. Для історії — не так вже й багато. Але своїм корінням Основний український Закон значно старший. Його глибина – у мудрості предків, у пам’яті століть, в утвердженні української нації. А для кожного свідомого громадянина Конституція – головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України, – зазначив голова районної державної адміністрації Олександр Устименко.

Також з вітальними словами виступили голова районної ради Микола Сушик та міський голова Роман Ющук.

На завершення свята присутніх порадували своїми артистичними талантами творчий колектив нашого краю “Любава”.

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*