У Любомлі відбулася виставка-конкурс «Великодня писанка» (ФОТО)

20.04.2017 / Новини

Крашанки стали головним атрибутом і невід’ємною окрасою виставки-конкурсу писанок і пасхальної атрибутики «Великодня писанка», яку традиційно організувала Любомльська районна бібліотека.

Його учасниками  стали 42 писанкарі – і юні, і старші за віком, – інформує Волинська регіональна дирекція НСТУ.

На столах – барвисте розмаїття пасхальних композицій. Окрім вже звичних крашанок, писанок, дряпанок, крапанок приваблюють своєю різноманітністю і яйця, декоровані блискітками і зернятками, оздоблені орнаментами з ниток, бісеру, вишивкою, аплікацією. Воістину, немає меж творчої фантазії  поліщуків. А для тих, хто хотів навчитися цьому ремеслу, майстер-клас провели досвідчені писанкарі, серед яких – і директор районної бібліотеки  Світлана Овдієвич.

Світлана Антонівна розповіла, що мистецтву писанкарства вчилася у бабусі. Тепер же жінка тішиться, що писанкарству хоче навчитися і її 6-річна внучка Євгенія.

На виставці представлені писанки постійних учасників конкурсу: сестер Інни та Яни Костюк і  Вікторії Міщук з Любомля, Діани Гайдук з села Черемошна Воля. У ці великодні свята група активних  читачів бібліотек району, які водночас захоплюються писанкарством, взяла участь у виставці писанок у польському місті Хелм.

У всіх родинах фарбування яєць перетворюється на красиве свято, що об’єднує в любові і надихає народною мудрістю.

Як інформує сайт Любомльської центральної районної бібліотеки, допомогли у придбанні подарунків та призів надали відділ культури та туризму Любомльської РДА та Народний Депутат України Ігор Гузь. Помічник народного депутата Ігор Торба привітав присутніх з Великодніми святами і вручив солодощі.

Конкурс було проведено в рамках проекту “Все про Європу: читай слухай дізнавайся у пунктах Європейської інформації”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*