У Любомлі ветеранові війни влаштували урочисту просто в лікарняній палаті

10.05.2017 / Новини

Одному із ветеранів Другої світової війни, жителю Любомля, якому довелось зустрічати День Перемоги на лікарняному ліжку, урочистості влаштували просто в палаті.

Прохолодної й пасмурної днини у Любомлі відбувались заходи з нагоди Перемоги над нацизмом у 1939-1945роки. Вперше це свято Володимир Овдієвич відзначав в лікарні. Чоловікові 95 років, він учасник бойових дій Другої світової війни. Для нього 9-те травня, як зазначають його рідні, на рівні з Великоднем.

Він пройшов горнило війни у лавах оперативно-стратегічного об’єднання військ Білоруського фронту від України до Берліну.

“Ми, артилеристи, йшли першими й не відступали. За нами рухалась піхота. Поляки радо нас зустрічали й добре приймали, що б там хто не говорив”, – пригадує ветеран.

IMG_8583

Володимир Кирилович каже, що й у 2014-му готовий був йти воювати за Україну знову, але здоров’я вже нема. Цьогоріч вперше не побував навіть на мітингу. Довелось зустрічати свято на лікарняному ліжку.

У такий важливий для ветерана день, його прийшли підтримати та привітати рідні, преса й представники від органів влади різних рівнів. Чоловік не приховував важливості для нього такого знаку поваги. Головне, зауважує, ще не забули про нього й про ті воєнні події. Тішиться, що може комусь передати побачені ним історичні факти тих часів.

IMG_8572

Розділяємо відзначення знаменної дати з ветераном та вкотре вітаємо й дякуємо йому за незламну силу, волю та дух. За здобутий ціною власного здоров’я та крові вільний плацдарм для розвитку молодого покоління.

230637-frederika

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*