У Любомлі в рамках Реформації підтримали всеукраїнську акцію із благоустрою

15.04.2017 / Новини, Статті

У Любомлі напередодні свята Паски відбулась акція «Чисте серце — чисте місто», за участі представників протистанських церков.

Такі ж заходи з прибирання відбуваються в усіх регіонах України. Це один з проектів, який реалізовують церкви різних конфесій з нагоди 500-річчя Реформації.

У мережі знаходимо тлумачення «реформація», як церковно-релігійне, духовно-суспільне та політично рухове оновлення в країнах Західної та Центральної Європи у XVI столітті, спрямоване на повернення до біблійних першоджерел християнства, яке набуває форми релігійної боротьби проти католицької церкви і папської влади. Початок Реформації прийнято рахувати від виступу німецького ченця Мартіна Лютера 31 жовтня 1517 року, який у цей день прибив 95 тез до брами собору у Вітенберзі.

Інспектор по благоустрою райцентру Ігор Оніщук каже: «Люди з цих церков звернулися до нас з проханням надати їм територію для прибирання. Міськрада запропонувала їм для цієї справи вулицю 1-го Травня».

Тож, дружно попрацювавши, прихожани баптиської, суботницької та двох п’ятидесятницьких церков привели в належний стан дорогу, узбіччя, тротуари та майданчик, що тянуться від малого ринку, а на ентузіазмі захопили шматок вулиці Вокзальна.

«Можна багато говорити, але нічого не робити. Та кожному треба починати діяти для блага своїх міст країни і один для одного» – розповідає диякон Церкви християн віри євангельської «Благодать», Володимир.

За його словами, в рамках Реформації вони організовували також поїдки на різні зустрічі для вчителів історії та християнської етики, медиків. Планується така ж поїздка для працівників поліції.

У планах також у травні організувати в центрі благодійний концерт аби зібрати кошти для онкохворої дівчинки з Любомля.

Ангеліна Мосієвич

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*