У Любомлі уже встановлюють камери відеонагляду

12.09.2016 / Новини

Заради того, аби любомльчанам нарешті стало спокійно жити, у місті уже почали встановлювати камери відеоспостереження. Сам процес розміщення камер планують завершити до кінця осені.

У понеділок, 12-го вересня, у центрі Любомля почали ставити камери відеоспостереження. Найближчим часом планують встановити шість камер, які уже розпочнуть свою роботу.

Чимало зусиль для прискорення процесу нині докладає депутат Любомльської міськради Олександр Мікульський. Він пояснює, що хоче, щоб Любомль став справді безпечним містом. Оскільки, зважаючи на криміногенні події, які відбуваються у місті, жителі стривожені.

Камери у місті встановлює рівненська фірма “Кватро”, яка обслуговують систему контролю за транспортними засобами”Рубіж” на міжнародній трасі “Ковель-Київ-Ягодин”.

Читайте також: Міська рада Любомля виділила чверть мільйона гривень на встановлення камер відеонагляду

Програма “Безпечне місто” передбачає відеонагляд у різних закладах, зокрема: у школах, дитячих садочках та лікарнях. Камери спостереження будуть розміщені також поблизу торгових центрів та магазинів.

У Любомлі планують увімкнути 26 камер, але сервер може функціонувати і на 32 камери. Тобто є декілька вільних камер для використання, наприклад, приватними підприємцями задля безпеки свого майна.

Сервер розмістять у міській раді, адже це майно міськради і відповідальність за неї несе теж міськрада. Система працюватиме у захисній кімнаті, доступ до якої матиме обмежене коло осіб. А у відділенні поліції черговий спостерігатиме за подіями, що фіксуватимуть усі камери у місті.

Цікаво, що планують також запустити одну або ж декілька камер для користувачів мережі Інтернет, які у онлайн-часі зможуть спостерігати за життям міста.

Нагадаємо, ініціатором такої системи відеонагляду виступив депутат міської ради Любомля Анатолій Жолоб, який неодноразово порушував це питання на сесіях міськради, на комісіях та зборах громадян.

Читайте також: Незабаром у Любомлі з’явиться система зовнішнього спостереження

Окрім того, ще у березні делегація з Любомля на чолі з народними депутатом Ігорем Гузем переймали досвід у тернополян щодо системи зовнішнього спостереження. Тісна співпраця із колегами з Тернополя дала можливість певною мірою пришвидшити процес встановлення камер відеонагляду у Любомлі.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*