У Любомлі тепер можна отримати безкоштовну правову допомогу

02.09.2016 / Новини

У Любомлі з 1-го вересня для жителів району запрацювало бюро правової допомоги, яке працюватиме як відокремлений підрозділ Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У понеділок, 29-го серпня, відбувся круглий стіл за участю представників органів місцевого самоврядування та працівників бюро правової допомоги. На обговоренні буди присутні начальник слідчого відділення, капітан поліції Олександр Горпинко, голова районної ради Микола Сушик, міський голова Роман Ющук, спеціаліст із ЦНАПу Наталія Клекоцюк, представник служби з прав дітей Олеся Сацюк, комісар Роман Гузь, районний депутат Олексій Марчук, голова учасників та ветеранів АТО Олександр Лисенко.

Зазначимо, що бюро правової допомоги – мережа точок активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад та соціально вразливих суспільних груп. Місія безоплатної правової допомоги – це захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.

Цілі відділу Любомльського бюро правової допомоги Володимир-Волинського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги озвучила директор Наталія Смолярчук.

Діяльність бюро правової допомоги буде спрямована на досягнення декількох цілей:

  • підвищенняправовоїграмотностімешканцівсільськоїмісцевості та малих міст
  • сприяннядосудовомуврегулюваннюцивільних та адміністративних спорів і зменшення навантаження на судову систему;
  •  зменшення ризику обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств внаслідок запровадження виключного права адвокатів на представництво в суді та браком адвокатів у сільській місцевості та малих містах;
  • зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх;
  • посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад;
  • сприяння більшій залученості територіальних громад до роботи сформованих ними органів місцевого самоврядування;
  • оперативна синхронна комунікація змісту реформ, які проводяться Урядом у сфері освіти, охорони здоров’я, соціальній та інших сферах, на рівень територіальних громад;
  • запобігання побутовій корупції на базовому рівні.

Заступник начальника бюро Андрій Литвинюк розповів, чим займатимуться працівники бюро: наданням безоплатної первинної правової допомоги (юридичні консультації), забезпеченням доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень від громадян), та в подальшому здійсненням представництва інтересів клієнтів у суді, складанням процесуальних документів, консультуванням громадян та допомогою в отриманні електронних сервісів Міністерства юстиції.

Наприкінці усі присутні обговорили проблеми надання правової допомоги та висловили свої побажання щодо співпраці з бюро.

Адреса Любомльського бюро правової допомоги Володимир-Волинського МЦ з НБВПД:

м. Любомль, вул. Б. Хмельницького 12

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів), робочий телефон бюро 2-45-43.

IMG_20160829_140922 IMG_20160829_140933 IMG_20160829_141213 IMG_20160829_142634 IMG_20160829_142638 IMG_20160829_145149 IMG_20160829_145152 IMG_20160829_145155

Фото люб’язно надали працівники Любомльського бюро вторинної правової допомоги

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*