В Любомлі та Шацьку ліквідують територіальні управління юстиції

16.03.2016 / Новини

На Волині замість територіальних управлінь юстиції відкриють більше Центрів надання юридичної допомоги. Про це стало відомо сьогодні, 16 березня, під час наради з питань передачі функцій з надання адмінпослуг у сферах державної реєстрації та передачі окремих повноважень від міграційної служби до органів місцевого самоврядування у Волинській ОДА.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентин Кухарик повідомив, що Постанова Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 року №99 «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги» Міністерство юстиції вирішило ліквідувати власні територіальні управління.

Зокрема, на Волині невдовзі ліквідують Любомльське та Шацьке районні управління. Натомість у районах та містах створять більше центрів надання юридичної допомоги.

Наразі ж на Волині діє один регіональний та 3 місцеві центри надання вторинної правової допомоги. Планується створити всього 14 таких бюро у районних центрах.

Ці пропозиції розглядають у Міністерстві юстиції, втім жодних відповідей поки немає.

Передбачається, що ці центри надаватимуть первинну та вторинну юридичну допомогу – їх працівники проводитимуть консультації, складатимуть процесуальні документи та здійснюватимуть представництво, захист громадян у суді. Також вони повинні забезпечити рівний доступ усіх волинян до онлайн-сервісів Міністерства юстиції.

«Управління юстиції фактично не завершивши одну реформу, йде в іншу», – зауважив посадовець.

Голова Волинської ОДА своєю чергою звернувся до керівників міст та районів з проханням взяти вирішення цього питання на себе, мовляв усім буде краще, якщо центри вторинної юридичної допомоги знаходились якомога ближче до місцевих органів влади.

«Використайте спеціалістів управління юстиції, матеріально-технічну базу їх, щоб ми не розгубили людей і залишили за собою право координації дій усіх структур влади на місцях. Це ще один крок з передачі повноважень на місця», – наголосив очільник області.

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*