У Любомлі та Шацьку хочуть відкрити центри по реабілітації учасників АТО

04.04.2016 / Новини

Відбулось засідання громадської ради, що діє при Шацькій РДА.

Володимир Дибель, генеральний директор ТМО Любомльського і Шацького районів, у своєму виступі на засіданні розповів, що у 2017 році ТМО планує взяти участь в європроектах із будівництва медичних закладів, – пише Шацький край.

Зараз пишуться два проекти: один – по реабілітації учасників АТО, другий – по ранній діагностиці та лікуванню кардіологічних і васкулярних хвороб. За словами Володимира Дибеля, один з центрів реабілітації планується зробити в одному із старих приміщень Любомльської лікарні, яке влада міста хотіла віддати місцевим бізнесменам, та адміністрація ТМО на це категорично не погодилася. Сама реабілітація бійців АТО включає три обов’язкові етапи: лікування гострих періодів захворювання, реабілітація в стаціонарі та санаторно-курортна реабілітація. У Шацьку для розміщення реабілітаційного центру та фізіотерапевтичного відділення приміщення немає, тож адміністрацією ТМО планується побудувати новий медичний комплекс на території старої лікарні (старі приміщення будуть знесені). Окрім того, медичний комплекс повинен бути цілісним та розташовуватися в одному місці, щоб і людям, і лікарям було зручно отримувати та надавати медичну допомогу.

Участь у засіданні громадської ради взяли заступники голови РДА Сергій Сидорук та Сергій Кужель, голова районної ради Сергій Карпук, селищний та сільські голови, представники духовенства, громадських та волонтерських організацій.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*