У Любомлі проаналізували стан організації працевлаштування населення

07.02.2017 / Новини

Про організацію працевлаштування громадян в районі йшлося  на  нараді під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Пархомука з  керівниками управлінь, відділів та  структурних підрозділів райдержадміністрації.

Про це інформує сайт Любомльської райдержадміністрації.

Заступник директора районного центру зайнятості Світлана Васейко повідомила, що службою створюються всі  умови, аби кожен її клієнт  міг отримувати в повному обсязі весь комплекс послуг з працевлаштування або підбору працівників, тобто реалізувати своє право і законні інтереси на ринку праці.

“Щоб зберегти позитивну динаміку працевлаштування намагаємося забезпечити повний доступ до інформації про реальний попит на відповідних працівників як в нашому районі так і за його межами, надаємо усім бажаючим адреси та контактні телефони підприємств, які мають відповідну потребу”, – пояснила посадовиця.

В умовах зростання вимог  роботодавців до кваліфікованих  робітників, центром зайнятості організовується професійна підготовка  кадрів на конкретні робочі місця.

Минулого року 5 громадян отримали одноразову  допомогу з безробіття для відкриття власної справи. Особливо важливою є  така послуга  для  мешканців сільської місцевості, оскільки сприяє  розвитку інфраструктури, сфери побутових послуг та сільськогосподарського виробництва.

Протягом 2016-го року службою зайнятості здійснювалась підтримка громадян, які не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці.

Невід’ємною частиною реалізації Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації молоді є профорієнтаційні заходи.

Так, районним центром зайнятості у  2016 році організовано   2 виїзних заходи, 7 днів відкритих  дверей центру зайнятості,48 заходів зі  шкільною молоддю,батьками та педагогічними колективами, які дали змогу  школярам сформувати свій погляд на професії,зробити в майбутньому правильний вибір.

Окрім того, до  участі   у профорієнтаційних проектах, що започатковані Волинською обласною службою зайнятості залучається і незайняте населення, а саме: «Зимова агрошкола» для любителів працювати на землі; « Школа підтримки культури та туризму» для популяризації агротуризму» та  «Школа  безпеки та порядку».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*