У Любомлі проаналізували перелік інвестиційних проектів, що будуть реалізовуватися цього року

11.07.2017 / Новини

Про перелік інвестиційних проектів, які планується реалізувати цього року йшлося вчора, 10-го липня, на нараді під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Герасимчука.

Про це інформують у Любомльській РДА.

Начальник відділу регіонального розвитку райдержадміністрації Євгенія Столярчук повідомила, що відділом регіонального розвитку за пропозиціями місцевих рад було сформовано перелік доріг місцевого значення і вулиць комунальної власності, реконструкцію та ремонт яких заплановано провести цьогоріч за рахунок коштів обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевих бюджетів на загальну суму 23,8 млн. грн.

Цей перелік було погоджено із Службою автомобільних доріг у Волинській області та затверджено рішенням обласної ради.

Співфінансування сьогодні вже передбачили Рівненська, Вишнівська сільські, Любомльська міська та районна ради.

Однак, в районному бюджеті із необхідних 500 тисяч гривень передбачено лише 200 тисяч та й та сума до кінця не узгоджена.

Серед інших інвестпроектів, які заплановано реалізувати – проект КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги у Любомльському і Шацькому районах» «Поліпшення здоров’я на службі у людей», що проводиться за кошти Світового банку.

Розроблено проектно-кошторисна документація на реконструкцію будівлі пришкільного інтернату Забузької ЗОШ І-ІІ ст. під амбулаторію загальної практики (сімейної медицини), вартість робіт відповідно до проекту складає 4,6 млн. гривень.

У цьогорічних планах передбачено і реалізацію інвестиційних проектів за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій в сумі 2,583 тис. гривень. Серед найбільших проектів: капітальний ремонт приміщення (заміна вікон і дверей) Хворостівського НВК, капітальний ремонт сільського клубу в с. Бережці, реконструкція центральної площі в м. Любомль, капітальний ремонт даху Любомльської ЦРЛ.

“Вже надійшли субвенції з державного бюджету на суму 355 тис. грн”, – зауважила Євгенія Олександрівна.

Вишнівська, Рівненська, сільські та Любомльська міська ради планують реалізувати 43 інвестиційних проекти за рахунок власних коштів на суму 28,5 млн. грн.

Продовжать реалізацію проектів по облаштуванню внутрішніх санвузлів у загальносвітніх навчальних закладах сіл Запілля та Сильно, де із обласного та районного бюджетів виділено по 200 тисяч гривень.

Передбачені кошти районного бюджету на реконструкцію надвірного санвузла Головненської ЗОШ І-ІІІ ступеня та капітальний ремонт даху в у даному навчальному закладі.

“Нинішню ситуацію не можна назвати кращою і перспективнішою, а час на жаль працює проти нас, саме тому головам місцевих рад, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, керівникам бюджетних установ району необхідно докласти максимум зусиль, для того щоб заплановані на цей рік роботивиконати, а разом з тим не збільшили кількості об’єктів незавершеного будівництва”, – підсумувала начальник відділу регіонального розвитку райдержадміністрації Євгенія Столярчук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*