У Любомлі працівники держслужб провели “важким” підліткам профілактично-пізнавальний захід

04.10.2017 / Новини

У понеділок, 2-го жовтня, у Любомлі відбувся “круглий стіл” , під час якого з тими, хто перебуває на обліку в районному секторі з питань пробації, обговорювали нововведення в законодавстві та їх реалізацію, можливості осучасненого доступу до отримання  послуг державних служб тощо. 

Як повідомила Ольга Васютич – інспектор Любомльського районного сектору з питань пробації – захід проведено на базі Любомльського районного сектору з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції спільно з представниками Любомльського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області, Любомльського бюро правової допомоги, Служби у справах дітей Любомльської райдержадміністрації.

Метою зустрічі було роз’яснення актуальних нововведень у законодавстві для неповнолітніх та осіб молодіжного віку, які перебувають на обліку в районному секторі з питань пробації.

Начальник Любомльського РС з питань пробації Олександр Мороз зупинився на реалізації норм Закону України «Про амністію у 2016 році».

В свою чергу, Лілія Станіславчук – начальник Любомльського райвідділу ДРАЦС поінформувала про найновіші проекти, які втілюються Міністерством юстиції України. Зокрема було надано роз’яснення щодо порядку державної реєстрації народження дитини з одночасною реєстрацією місця проживання, вручення свідоцтва про народження в пологовому будинку, реалізацію пілотного проекту «Шлюб за добу», проставлення апостиля на документах, звернення до відділу ДРАЦС через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Сніжана Пичоха – головний спеціаліст Любомльського бюро правової допомоги, розповіла про можливості доступу до їх послуг людей вразливих категорій (малозабезпечених громадян, інвалідів, пенсіонерів, учасників АТО та ін.).

Світлана Шишук вкотре застерегла неповнолітніх, які перебувають на обліку щодо недопущення вчинення злочинів та правопорушень. Під час бесіди усі запрошені дізнались багато нової інформації та взяли активну участь в обговоренні вищезазначених питань.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*