У Любомлі побував відомий в Україні й за її межами історик, медійник та телеведучий

07.04.2017 / Новини

У Любомльському професійному ліцеї 6-го квітня провів зустріч та презентацію авторських книг відомий український журналіст, телеведучий, публіцист та історик Вахтанг Кіпіані.

Презентація книг “ОУН і УПА. “Зродились ми великої години…” та “Українська Канадіана” відбулася у форматі короткої розповіді про їх зміст, а також з акцентуванням на важливих моментах в історії українського народу.

Вахтанг зосередив увагу на еміграції перших українців до Канади та їхній ролі в історичному процесі цієї країни. Виокремив вплив добре продуманого на той час законодавства в новій державі Америки на тенденцію розвитку генетичного потенціалу наших земляків там.

“Канадська кухня – це частина української кухні. Навіть гопак є, як і нашою, їх культурною спадщиною”, – зазначив історик.

Розповів також про зйомки документальних фільмів про український повстанський рух у Польщі.

Снимок

Гостя супроводжувала кандидат історичних наук, співробітник Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук.

Присутні любомльчани змогли поставити запитання автору книг. Обговорювали можливість нового Майдану, роль церкви, як пропагандистського важелю політичних ідеологій, готовність України до партійної форми представництва народу.

“Кращих форм представлення інтересів громадян, ніж партії, людство ще не придумало. Інша річ, наскільки в Україні, порівняно з європейськими країнами, вони відповідають цьому статусу й вміють реалізовувати свої повноваження та обов’язки”, – зауважив Кіпіані.

Історик застеріг молодь утримуватися від користування проросійськими соцмережами (такими, як “Вконтакте”), культурно-мистецькою продукцією та предметами економічного збуту країни-агресора.

Захід організований за підтримки Фонду Ігоря Гузя “Прибужжя” та Українським інститутом національної пам’яті .

IMG_9637IMG_9639IMG_9641IMG_9642IMG_9654IMG_9651IMG_9648IMG_9656IMG_9638IMG_9653IMG_9680IMG_9690IMG_9675IMG_9697

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*