У Любомлі освітні та медичні заклади залишились без опалення (ВІДЕО)

13.02.2019 / Новини

Майже десяток шкіл та медичних закладів Любомля паралізовані. А все через перебої постачання вугілля до місцевої котельні.

З початку місяця в Любомлі перестала працювати котельня, яка обігріває медичні, освітні та культурні установи міста. Кочегар розводить руками: топити нічим, мовляв, вже третій день не завозять вугілля, – йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

А тим часом людям доводиться самотужки обігрівати робочі кабінети.

В одних установах скорочують робочий час, в інших – вмикають обігрівачі та збирають всіх працівників разом, аби заощадити електроенергію.

“Ми отоплюємось, як можем. Дуйчики, обігрівачі, але цього не хватає. Мусимо вдягати спецодяг з коротким рукавом, бо за звичайний сварять, мерзнемо. В хірургії аж пара з рота йде. 10 градусів тепла тільки”, – каже медсестра Любомльської стоматполіклініки.

Для Любомльської районної гімназії збої в теплопостачанні – не новина. Спочатку нарікали на застарілу теплотрасу. Поки її ремонтували – з ладу вийшли і котли. Із трьох наявних працює лише один і той в аварійному стані.

Заступник Любомльського міського голови Микола Оніщук причиною такої ситуації з опаленням називає тендерні процедури, які тривають довго та й налагодити після цього вчасну доставку палива важко.

Наразі представники влади запевняють: уже завезли необхідну кількість вугілля, тому ситуація в найближчий час стабілізується.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*