У Любомлі обговорювали розвиток фізичної культури і спорту в районі

06.02.2019 / Новини

4 лютого, голова районної державної адміністрації Олександр Устименко провів щотижневу апаратну нараду з начальниками структурних підрозділів райдержадміністрації.

На нараді обговорили питання щодо стану справ розвитку фізкультури та спорту в Любомльському районі у 2018 році, – інформує сайт РДА.

Як зазначив у своїй доповіді завідувач сектору молоді та спорту Руслан Гіль,  у 2018 році зусилля органів виконавчої влади та місцевого самоврядування були спрямовані на виконання завдань районної цільової соціальної Програми розвитку фізкультури та спорту на 2017-2020 роки.

Організація спортивно-масової роботи в районі у звітному періоді здійснювалася сектором молоді та спорту, відділом освіти райдержадміністрації, районною радою ВФСТ “Колос”, низкою установ та організацій, виконкомами місцевих рад району.

В районі проводиться Спартакіада серед ЗОШ І-ІІ , І-ІІІ ступенів по 7-11 видах спорту.

Функціонує Згоранська ДЮСШ ВФСТ “Колос” та Любомльська ДЮСШ. У Згоранській спортивній школі займається 162 учні. Функціонують такі відділення як волейбол (48 учні), волейбол пляжний (46 учнів), футбол (68 учнів). Найбільш вагомих успіхів досягають юні волейболістки.

У Любомльській спортивній школі займається 413 учнів. Функціонують такі відділення як дзюдо (107 учнів), бокс (36 учнів), футбол (242 учні). Найкращі показники мають дзюдоїсти.

У спартакіаді “Волинь спортивна – 2018 року” призерами стали дзюдоїсти та волейболістки.

Чемпіонами області різних вікових груп ставали дзюдоїсти, майстри спорту України Вадим Чернов, Дарина Ляшук, Катерина Пилипюк входятьдо складу збірних команд України (основний та резервний склад). Призерами відкритого кубку області є тенісисти. За результатами виступів спортсменів області на офіційних обласних змаганнях з олімпійських видів спорту район посів третє місце у другій групі (райони). Третє місце було завойоване і за підсумками офіційних міжнародних, всеукраїнських змагань з олімпійських видів спорту серед районів області.

У звітному періоді проведено ряд районних спортивно-масових заходів, а саме: чемпіонати з футзалу, баскетболу, волейболу, настільного тенісу, шахів, шашок, чемпіонат та кубок району з футболу, суперкубок з футболу, спартакіаду серед допризовної молоді, легкоатлетичні змагання “Хто ти, майбутній олімпієць?”, відкриту першість району з підльодного лову риби, відкритий “Кубок Згорани” з пляжного волейболу. Ряд першостей та турнірів з нагоди державних та професійних свят проведено за рахунок спонсорів.

На належному рівні забезпечують участь в районних заходах команди с. Олеськ, Вишнів, Згорани (СК “Літос”), Куснища, Головненської селищної, Любомльської міської рад та ряд інших.

З районного бюджету у цьому році на реалізацію заходів програми сектором молоді та спорту використано 145 тис. гривень (50 тис. район і 95 тис. ОТГ).

У 2018 році введено в експлуатацію майданчики для міні-футболу зі штучним покриттям у Любомльській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та в смт. Головне. Будівництво даних об’єктів проводилось за державною програмою “Будівництво футбольних зі штучним покриттям в регіонах України” на умовах спів фінансування із державного та місцевих бюджетів (районний, міський, селищний). Універсальний спортивний майданчик збудовано у м. Любомль біля стадіону “Колос”.

Щорічно в районі проводиться місячник по благоустрою спортивних споруд “Спорт для всіх-спільна турбота”. Відділом освіти проведено косметичний ремонт спортивних споруд за рахунок спонсорських коштів . В цьому місячнику були задіяні і спортивні споруди місцевих рад, громад, старостинських округів району, як такі, що проводять організацію спортвно-масової роботи за місцем проживання громадян. На жаль, рівень благоустрою окремих спортивних споруд є недостатнім.

Ветерани району традиційно проводять обмін спортивними делегаціями із командами гміни Дорогуськ та Парчевського повіту республіки Польща, із м. Малорита (Білорусь) виборюють призові місця. У 2018 році ветерани взяли участь у трьох турнірах у РП Польща, одному у Білорусі та проведено два турніри в м. Любомль.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*