У Любомлі обговорили, як відбуватиметься передача земель об’єднаним громадам

28.02.2018 / Новини

Передача земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність відповідних об’єднаних територіальних громад дасть можливість чітко і прозоро формувати дохідну частину місцевих бюджетів в частині плати за землю та стимулюватиме територіальні громади до їх добровільного об’єднання.

Як інформує сайт Любомльської РДА, про це йшлося на черговій нараді у заступника голови райдержадміністрації Олександра Герасимчука.

Виконувач обов’язків начальника відділу у Любомльському районі міжрайонного управління Любомльського та Шацького районів Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Віталій Семенюк розповів, що уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Відтак , Держгеокадастру розпочати з 1-го лютого 2018 року передачу усіх земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність відповідних територіальних громад, крім тих земельних ділянок, які не можуть бути передані у комунальну власність.

У випадку якщо земельні ділянки не сформовані, Держгеокадастру доручається забезпечити їх формування шляхом інвентаризації.

Наразі між об’єднаними територіальними громадами Любомльського району та Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області було підписано меморандум про співпрацю об’єднаних територіальних громад та Держгеокадастром, – зазначив Віталій Семенюк.

У меморандумі фіксують взаємні зобов’язання та підходи до процесу.

Також, у документі зафіксовані основні етапи такої передачі та їх послідовність, деталізовані дедлайни в частині видачі наказу про проведення інвентаризації тощо. Сторони зобов’язуються максимально сприяти одна одній на всіх етапах.

Як зауважив Віталій Семенюк, меморандум – це декларація про наміри, офіційно ж процедура передачі ділянок стартує після того, як рада ОТГ приймає на сесії рішення про звернення до Держгеокадастру щодо передачі земель, а Головне управління Держгеокадастру в області отримує відповідне клопотання.

В середньому процес передачі земель для однієї ОТГ може тривати біля двох місяців.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*