У Любомлі обговорили стан виконання Програми зайнятості населення

31.10.2017 / Новини

Про стан виконання Програми зайнятості населення Любомльського району на період до 2017 року в 2017 році йшлося під час оперативної наради в першого заступника голови районної державної адміністрації Олександра Герасимчука.

Заступник директора районного центру зайнятості Світлана Васейко повідомила, що у 2017-му році зусилля Любомльського районного центру зайнятості та соціальних партнерів служби спрямовувались на виконання завдань і заходів Програми зайнятості Любомльського району та сприяння позитивній динаміці на ринку праці, – інформує сайт Любомльської РДА.

Також, наголосила, що службою занятості створені умови, коли кожен її клієнт може отримати в повному обсязі весь комплекс послуг з працевлаштування або підбору працівників, тобто реалізувати своє право і законні інтереси на ринку праці в тому числі за допомогою електронних сервісів служби зайнятості (електронна черга, електронний кабінет роботодавця).

“Надаємо усім бажаючим адреси та контактні телефони підприємств, які мають відповідну потребу. Протягом 2017 року проходили професійне навчання 187 безробітних. В умовах зростання вимог роботодавців до якості робочої сили, служба зайнятості організовує професійну підготовку кваліфікованих кадрів на конкретні робочі місця, навчає безробітних за індивідуальними навчальними планами та програмами, підвищує кваліфікацію безробітних безпосередньо на робочому місці, що дає необхідний рівень знань, умінь, навичок. Рівень працевлаштування після проходження профнавчання становить 53 %”, – повідомила Світлана Васейко.

Заступник директора районного центру зауважила, що цьогоріч 4 громадянина отримали одноразову допомогу з безробіття для відкриття власної справи. Особливо важливе значення така має для мешканців сільської місцевості, оскільки сприяє у розвитку інфраструктури, сфери побутових послуг та сільськогосподарського виробництва.

З метою надання невідкладної допомоги статус безробітного надається переселенцям без вимог, що застосовується при такій процедурі. До отримання документів та відомостей про періоди трудової зайнятості людини, її заробітну плату (дохід), страховий стаж допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі.

До центру зайнятості звернулося протягом 2015-2017 років 139 демобілізованих громадян, працевлаштовані – 22, на професійне навчання скеровано – 16 осіб, а до участі у тимчасових роботах залучено 15 громадян.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*