У Любомлі обговорили організацію пасажирських перевезень

25.01.2017 / Новини

Про організацію пасажирських перевезень в районі йшлося на черговій апаратній  нараді з  керівниками управлінь, відділів та  структурних підрозділів райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Пархомука.

Про це пише сайт райдержадміністрації.

Начальник відділу регіонального розвитку Євгенія Столярчук повідомила, що відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» організацію  пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах, які не виходять за межі території району покладено на районні державні адміністрації.

В районі ця робота закріплена за  юридичним відділом  апарату райдержадміністрації та відділом регіонального розвитку у зв’язку, з тим, що по результатах конкурсу на визначення робочого органу (організації), яка бажала б  виконувати дані функції не було.

Протягом  2016 року райдержадміністрацією двічі оголошувався конкурс  на приміські автобусні   маршрути загального користування, що не виходять за межі території району, а проведено лише один, який відбувся 16 грудня минулого року так як на попередній конкурс, по 5-ти об’єктах не надійшло жодної заяви від перевізників, які бажали б взяти у ньому  участь. Аналізуючи результати проведення останнього конкурсу, який оголошувався по 13-ти  об’єктах, договори із перевізниками були заключні лише по 6 об’єктах і  конкуренції між учасниками (перевізниками)  не було, так як на один об’єкт конкурсу був лише один учасник – зазначила посадовиця.

Також в районі триває відповідна робота щодо  боротьби із «нелегальними  перевізниками». Згідно з договорами, заключними райдержадміністрацією та без дозвільних документів у Любомльському районі, в минулому році було  організовано  рейди  – перевірки   в м. Любомль, селищі Головне та с. Куснище.

Під час перевірок було виявлено роботу двох  перевізників, які  нелегально (без відповідних документів)  надавали послуги з перевезення пасажирів, про що складено протоколи, винних осіб притягнуто до відповідальності. Наразі один із них взяв участь в конкурсі і вже заключив договір на перевезення пасажирів на двох приміських автобусних маршрутах, Любомль-Старовойтове та Любомль-Городне, інший  працює над   формуванням   пакету  документів які необхідні  для отримання ліцензії.

Начальник відділу регіонального розвитку зауважила, що серед найбільших проблемних питань у сфері пасажирських перевезень  в районі   є:

– небажання місцевих перевізників реєструвати свою підприємницьку діяльність у галузі пасажирських перевезень;

– не вирішене питання по  виплаті компенсаційних виплат перевізникам за перевезення пільгових категорій населення;

– часті відмови перевізників здійснювати  вже напрацьовані  автобусні маршрути із-за їх нерентабельності;

–  відсутність прямого автобусного сполучення сіл Зачернеччя, Біличі, Високе, Почапи, Вигнанка, Чорноплеси, Мосир  з районним центром;

– недостатнє автобусне сполучення із населеними пунктами –Масловець, Скрипиці, Ясне, Мшанець, Черемошна Воля (один раз у день о 15.40 год.) ;

– відсутність резервного автотранспорту у перевізників  на час  проведення ремонту.

Вирішення переважної  більшості   цих питань по організації пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах планується в найближчий термін коли буде оголошено черговий конкурс. Дуже хотілося б що б протягом поточного року проблемних питань поменшало над цим і будемо працювати – додала Євгенія Столярчук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*