У Любомлі обговорили необхідність поліпшення умов проживання дітей-сиріт

19.12.2016 / Новини

Про стан забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа,  питання, яке розглядалося, сьогодні, 19 грудня, на щотижневій апаратній   нараді  під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Пархомука.

Про це інформує сайт Любомльської райдержадміністрації.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Олеся Сацюк повідомила, що станом на 25 листопада на первинному обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації перебуває 20 дітей-сиріт та 42 дитини, позбавлених батьківського піклування.

З числа дітей, які перебувають на первинному обліку 36 мають право на проживання у житлі батьків, 18 – у будинках опікунів, піклувальників, 7 мають власне жило, 1 дитина житлом не забезпечена.

“Єдиного квартирного обліку в районі не існує, фонд соціального житла становить 7 житлових будинків. 5 з яких на даний час не заселені, хоча щодо трьох і укладені договори найму. Виникає необхідність поліпшення умов проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа та забезпечення впорядкованим житлом дітей після повернення від піклувальників або після закінчення навчання. Варто акцентувати увагу опікунів піклувальників на придбанні підопічним житла у власність, оформленні правовстановлюючих документів на будинки, які діти мають право успадкувати після смерті батьків”, – зазначила Олеся Сацюк.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*