У Любомлі обговорили дотримання законодавства у сфері охорони праці

14.07.2018 / Новини

У Любомльській райдержадміністрації за участю працівників Управління Держпраці у Волинській області провели семінар-нараду на тему: “Експертиза умов праці,обґрунтування необхідності проведення атестації робочих місць” для суб’єктів господарювання району.

Щодо уникнення соціальних конфліктів між роботодавцями та найманою робочою силою,надання пільг та компенсацій за роботу у важких і шкідливих умовах праці виступила Людмила Шкурко – головний державний інспектор відділу з питань експертизи умов праці управління держпраці у Волинській області, – йдеться на сайті райдержадміністрації.

За її словами, контроль за якістю проведення атестації робочих місць покладається на управління Держпраці в області та наголосила, що атестація проводиться атестаційною комісією,склад і повноваження якої визначаються на підприємстві, організації, в строки передбачені колективним договором, але не рідше, ніж один раз на п’ять років.

“Атестація робочих місць за умовами праці – комплексна оцінка всіх факторів виробничого середовища і трудового процесу,супутніх соціально-економічних факторів,що впливають на здоров’я працівників в процесі трудової діяльності”,- зазначила Людмила Шкурко.

Про належне оформлення трудових взаємин, своєчасну виплату заробітної плати не нижче мінімальної, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, офіційні відпустки, а також про вимоги законодавства про працю, зайнятість; вимоги державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції щодо забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам та додержання законодавства про працю і відповідальність, яка наступає у випадку порушення вимог, учасників семінару проінформувала Олена Сорокіна, головний державний інспектор управління Держпрапраці у Волинській області.

Окрім того звернули увагу і на дії ЗУ “Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції”,на застосування нормативно – правових актів з охорони праці щодо димовентеляційних каналів та експлуатацію системи газопостачання в побуті.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*