У Любомлі обговорили адаптацію у суспільстві осіб, звільнених з місць позбавлення волі

21.12.2016 / Новини

Сприянням у вирішенні питань реабілітації та соціальної адаптації осіб, звільнених з місць позбавлення волі, займається районна спостережна комісія райдержадміністрації

Вчора, 20 грудня, під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Герасимчука та членів комісії відбулося засідання спостережної комісії.

Про це інформує сайт Любомльської райдержадміністрації.

На засіданні розглядалися питання: про роботу Благодійного фонду «Ковчег» з особами умовно-достроково звільненими від відбування покарання та заходи щодо їх адаптації;  про  аналіз матеріально-побутових умов та адаптації у суспільстві звільненого з місць позбавлення волі жителя села Бірки; про можливість взяття на облік спостережної комісії райдержадміністрації та встановлення громадського контролю за умовно-достроково звільненим; про роботу спостережної комісії на І півріччя 2017 року.

Про роботу Християнського Центру реабілітації «Ковчег»  села Черемошна Воля  прозвітували, заступник президента благодійного фонду  «Ковчег  Артем Чумак та адміністратор фонду  Максим Магдюк.    Центр входить в Асоціацію Християнських Центрів Реабілітації, осіб залежних від наркотиків та алкоголю. Центр допомоги нарко та алко залежним займається реабілітацією та соціальною адаптацією зазначеної категорії громадян.

“Нині більшість українських закладів для реабілітації, допомагають лише в подоланні хімічної залежності, ігноруючи при цьому будь-яку морально-духовну реабілітацію. Що стосується нас, то ми переконані, що потрібно поєднувати методику подолання психофізіологічної залежності разом з морально-духовним відродженням особистості, в рамках Біблійного, християнського вчення. Саме тому ми створили такий Центр, де використовуються обидва методи в комплексі один з одним. У 2016 році в реабілітаційному центрі «Ковчег» проходило реабілітацію 25 людей”, – зазначив Артем Чумак.

За результатами розглянутих питань членами  комісії було прийнято відповідні рішення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*