У Любомлі говорили про стан пожежної безпеки та попередження надзвичайних ситуацій в районі

16.01.2018 / Новини

На черговій щотижневій оперативній нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Герасимчука говорили про стан пожежної безпеки та попередження надзвичайних ситуацій.

Про це інформує сайт Любомльської райдержадміністрації.

Як зазначив начальник Любомльського РВ УДСНС України у Волинській області Сергій Жоголь, що у 2017 році на території Любомльського району виникло 66 пожеж та 12 пожеж, які не підлягають обліку.

Вогнем знищені і пошкоджені 55 будівель та споруд, 5 одиниць техніки, 14,5 тонн кормів, загальна сума прямих збитків становить 4 млн. 875 тис. 391 грн., побічних – 8 млн. 121 тис. 236 грн.

Протягом 2017 року в районі зареєстровано 5 пожеж в природних екосистемах на площі близько 5,4 га.

– Основними причинами пожеж є: необережне поводження з вогнем, коротке замикання електромережі, несправність пічного опалення, дитячі пустощі з вогнем, розряд блискавки, порушення правил пожежної безпеки, підпал, самозаймання, – наголосив Сергій Жоголь.

Минулого року на території району знешкоджено 149 вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної Війни, з них мінометних мін – 76 одиниць, артилерійських снарядів – 66 одиниць, 3 фугасних авіабомби, 1 протитанкова міна та 3 ручних гранати Ф-1.
Надзвичайних ситуацій надзвичайного характеру не виникало.

Згідно з розпорядженням Кабміну, протягом жовтня – грудня 2017 року згідно із затвердженим графіком проведено 63 перевірки закладів соціальної сфери, розташованих на території Любомльського району.

Перевірено 59 дошкільних та загальноосвітніх навчальних заклади, 2 будинки для людей похилого віку та інвалідів, 1 заклад охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням та 1 заклад відпочинку і оздоровлення, за результатами яких керівникам (директорам) закладів вручено відповідні акти перевірок та приписи про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, до виконання якими запропоновано 728 протипожежних та техногенних заходів.

Вагому роль у забезпеченні пожежної безпеки на селі відіграє наявність та боєздатність підрозділів місцевої пожежної охорони.

У Любомльському районі наявні 4 місцеві пожежні команди, на озброєнні яких є 9 пожежних автомобілів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*