У Любомлі говорили, чому небезпечна зарплата “у конверті”

20.10.2016 / Новини

У Любомльському центрі зайнятості відбулась зустріч – дискусія з роботодавцями.

Метою зустрічі було ознайомлення роботодавців із змінами в законодавстві про зайнятість, обговорення питання підбору кваліфікованих працівників, можливостей активізації співпраці.

Про це інформує Волинський обласний центр зайнятості.

Зі станом ринку праці ознайомили присутніх заступник директора районного центру зайнятості Світлана Васейко та заступник голови райдержадміністрації Олександр Герасимчук.

Провідний фахівець відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості Ігор Романюк розповів про основні порушення законодавства щодо оплати праці, які найчастіше зустрічаються. Звернув увагу на питання легалізації робочих місць, укладання колективних договорів, а також на те, що кваліфікована праця повинна оплачуватись згідно тарифних ставок, а не за розміром мінімальної заробітної плати. Наголосив на важливості подання інформації про наявність вакансій. Корисною стала інформація про можливості оперативного підбору персоналу шляхом проведення онлайн-співбесіди з претендентами на вакансію.

Особливу увагу представників роботодавців звернули на те, що використання нелегальної робочої сили, не укладення чи несвоєчасна реєстрація трудових договорів між підприємцями – фізичними особами та найманими працівниками є порушенням законодавства про працю. А це тягне за собою відповідальність.

Виплата зарплати «у конверті» послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів усіх рівнів та державних соціальних страхових фондів. За такої ситуації держава не може створити умови для гідного життя пенсіонерів, інвалідів, дітей-сиріт.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*