У Любомлі діє виставка відомого волинського фотожурналіста (ВІДЕО)

21.04.2017 / Відео, Новини

“На старих фотографіях всі молоді” – це назва виставки відомого волинського фотожурналіста Миколи Зінчука, що діє в Любомльському краєзнавчому музеї.

Про це інформує Волинська регіональна дирекція НСТУ.

Народився автор 17-го жовтня 1946-го в селі Куснище, що неподалік райцентру.

Перші кроки у фотожурналістиці він зробив у районній газеті «Радянське життя», працював в обласних виданнях, а з 1970-го і до останніх днів життя був фотокореспондентом газети «Радянська Волинь» (нині «Волинь-Нова»).

Микола Зінчук – член Національної спілки журналістів, учасник багатьох виставок, в тому числі – міжнародних. Його можна по праву назвати фотолітописцем Волині. На його світлинах задокументована тридцятилітня історія рідного краю. Це політичні події і щоденне буденне життя.

Герої знімків фотомайстра – переважно сільські трударі, робітники, є артисти і президенти, видатні політики. Автор фотознімків яскраво передав всю красу рідної волинської природи. Микола Зінчук мав особливе журналістське чуття  новизни теми, цікавого факту, неординарного людського характеру.

Фотовиставка «На старих фотографіях всі молоді» – спільний проект Волинського краєзнавчого музею і редакції газети «Волинь-Нова». У Любомльському краєзнавчому музеї з фотороботами Миколи Зінчука вже ознайомилися жителі райцентру, односельчани фотомитця.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*