У Любомлі можуть побудувати спортивний комплекс

28.04.2016 / Новини, Спорт

Делегація з Любомля 24-го квітня побувала у Луцьку на змаганнях з легкої атлетики міжнародного рівня. Ця матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина серед юніорів проходила на оновленій спортивній арені “Авангард” за підтримки Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом”.

_DSC0004У складі делегації був міський голова Роман Ющук та його заступник Микола Оніщук, депутат міської ради, тренер-викладач дзюдо Любомльської спортшколи Олексій Чунь та дзюдоїст Ярослав Бунда.

На змагання представників Любомля запросив Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк. Під час заходу любомльчани мали можливість особисто зустрітись та познайомитись з почесним гостем та легендарним легкоатлетом, а нині Президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою.

image-27-04-16-06-41-2Наразі очільнику міської ради вдалося переконати Володимира Рудюка щодо доцільності будівництва у Любомлі нового спортивного міні-стадіону, який у подальшому розглядатимуть як елемент проектованого спортивного комплексу. В свою чергу Президент Федерації легкої атлетики Волинської області пообіцяв озвучити це питання перед фондом Ігоря Палиці “Новий Луцьк”.

“За довго до змагань ми зустрічались з керівником фонду “Новий Луцьк” Олександром Товстенюком. З ним говорили про виділення коштів з цього фонду на будівництво міні-стадіону у нашому місті, який у подальшому дасть змогу розвивати цю територію як осередок спорту не тільки у місті Любомль, а й у районі загалом. Товстенюк зазначив, що вивчить питання доцільності будівництва такого проекту саме у Любомлі”, – запевняє Роман Ющук.

Як виявилось, зараз міська рада бажає залучати інвесторів, які будуть зацікавлені у будівництві не тільки міні-стадіону, а й спорткомплексу вцілому. Проте це буде можливо тільки після розробки відповідної проектно-кошторисної документації.

Лбм (3)На саме будівництво потрібно приблизно 3 млн гривень, а Любомльська міська рада з бюджету на це вже передбачила 500 тис. гривень. Спорткомплекс запланували будувати на території, яка була частиною заводу “Світязь” і наразі не використовується за своїм призначенням. Перед початком будівельних робіт там планують провести благоустрій території.

“Наразі ведуться перемовини. Якщо фонд виділить кошти, то буде розроблятись документація. Ми ж будемо здійснювати співфінансування. Оскільки Ігор Палиця ще раніше повідомив, що у Волинській області планують побудувати три нові міні-стадіони, то ми сподіваємось, що один із них буде у нашому місті”, – зазначив Ющук.

Лбм (2)Отож, перед представниками Любомльської міської ради стоїть завдання переконати можливих інвесторів, що саме у Любомлі повинен бути новенький міні-стадіон та в подальшому спорткомплекс задля розвитку спорту та молоді.

Роман Ющук намагається підіймати питання про доцільність будівництва нового спортивного комплексу в Любомлі на різних нарадах, спортивних заходах. Тому міський голова сподівається, що є усі шанси, аби втілити цей проект у життя. Адже це гарна можливість розвинути спорт не тільки в місті, а й у всьому районі.

 

Фото люб’язно надані Романом Ющуком

Читайте також:

2 Коментарів У Любомлі можуть побудувати спортивний комплекс

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*