У Любомлі АТОвцям розповіли, як започаткувати власну справу

04.07.2016 / Новини

У районному центрі зайнятості відбулася конференція підприємців-початківців для демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО.

Про це інформує видання “Наше життя”.

Під час конференції тривала плідна дискусія щодо організації та ведення підприємницької діяльності. Демобілізовані, що започаткували власний бізнес за сприянням служби зайнятості, ділилися планам щодо подальшого ведення підприємництва. Кожен мав змогу висловити своє бачення позитивних та негативних сторін у сфері бізнесу.

Виконувач обов’язків заступника директора центру зайнятості Руслана Омелянюк зазначила, що розвиток підприємництва сприяє самозайнятості населення, дозволяє розкрити власний потенціал, приносить матеріальний достаток.

Служба зайнятості надає комплекс послуг демобілізованим військовослужбовцям, учасникам АТО. Особлива увага акцентована на інформуванні щодо можливості отримання одноразової допомоги для організації підприємницької діяльності.  Серед військовослужбовців, учасників АТО, які звернулися в центр зайнятості, такою послугою скористалося 5 осіб цієї категорії.

Провідний юрисконсульт Ростислав Пархомук ознайомив присутніх з Порядком надання одноразової допомоги для організації підприємницької діяльності, розповів про формування бізнес-ідей, перспективні напрямки підприємництва.

Головний спеціаліст відділу з питань трудових відносин та сімейної політики Управління соціального захисту Денис Ларін розповів демобілізованим військовослужбовцям про особливості надання передбачених державою пільг, а також про можливість безплатного оздоровлення в санаторіях України.

Районний військовий комісар Роман Гузь повідав про нововведення у військовій службі, зокрема, за контрактом.

Наразі багато демобілізованих переходять на контрактну основу до Збройних сил України, а досвід, набутий в зоні АТО, допомагатиме безперечно. Перш за все тут важлива військова дисципліна та добросовісне виконання своїх обов’язків. Держава в свою чергу гарантує соціальних захист та достойну заробітну плату військовослужбовцям.

Робота до душі за гідну оплату

Виконавши свій громадянський обов’язок перед Батьківщиною, із зони АТО повернувся в рідну домівку Сергій Богачевський. Самостійно роботу собі не знайшов, тому звернувся в центр зайнятості, де мав можливість отримати спектр послуг.

Характерним психологічним станом для осіб, які побували у військових діях, є неготовність до меж спілкування, розгубленість. Подолати всі ці проблеми людина не в змозі, тому допомога центру зайнятості стає дуже актуальною.

Розуміючи, що у рідному селищі міського типу Головне можливості працевлаштування обмежені, Сергій Богачевський звернувся в районний центр зайнятості.

Боєць ознайомився з послугами служби, професіями, які користуються попитом на ринку праці. Спеціалісти діяли як психологи, наставники. Взявши участь в семінарах з техніки пошуку роботи, тренінгах, семінарах для учасників АТО та демобілізованих, де долучалися соціальні партнери, Сергій зрозумів, що не все втрачено. Прислухавшись до порад спеціалістів, обрав незвичайну місію — бути охоронцем.

Професія охоронця є нелегкою, вимагає умінь, сили духу, енергії, а найбільше мужності та відваги. В той час приватний підприємець Віктор Козел якраз підшукував претендента на вільне робоче місце охоронця. За допомогою звернувся в центр зайнятості, подав вакансію.

Через декілька днів відбулась співбесіда з роботодавцем. На підприємця Сергій справив тільки хороші враження. Претендент поступово ознайомився з умовами праці, особливостями майбутньої виконуваної роботи. І результат не забарився — Богачевський Сергій був прийнятий на роботу.

1 Коментар У Любомлі АТОвцям розповіли, як започаткувати власну справу

  1. Ми з чоловіком вже рік чекаємо на дані курси у Львові і Тернополі, навіть безоплатно. Але постійно чуємо одну й ту саму відповідь: “Держава не виділила коштів…. Навчань не буде….”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*