У липні в Україні впадуть ціни на газ

06.06.2019 / Новини

Після підвищення у червні ціни на газ знову впадуть у липні. Роздрібна ціна газу для побутових споживачів знизиться до 7,6-8,2 грн за кубометр.

Про це повідомляє “Вісник і К“, посилаючись на сторінку Нафтогазу у Фейсбуці.

“Насправді, ми вже знизили оптову ціну на газ відповідно до руху ринку. Тому, в залежності від тарифу облгазів, кінцева роздрібна ціна для побутових споживачів у липні складатиме від 7,6 до 8,2 грн за кубометр газу”, – йдеться у повідомленні.

У НАК також заявили, що нині працюють над кількома пріоритетними завданнями: закупити достатньо газу на зиму, щоб українці не мерзли, що б не робив Газпром; зробити якісне відокремлення оператора ГТС, щоб зберегти Україні транзит газу і доходи, зіставні з бюджетом на оборону; працювати прибутково, щоб наповнювати держбюджет грошима і щоб не було затримок по пенсіях та зарплатах у бюджетних сферах.

Як повідомлялося, у червні “Нафтогаз” відпускатиме газ для потреб населення за ціною 6 299 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ і транспортування і розподілу), що на 5,2% вище, ніж у травні. Кінцева ціна газу повинна становити 8 627,01 грн за 1 000 куб. м. Проте ціни будуть різними в кожній області.

27 травня голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв заявив, що у липні НАК “Нафтогаз України” продаватиме газ для населення за ціною 5 803 грн за 1 тисячу кубометрів (без ПДВ, транспортування та розподілу). Він пояснив це рішення подешевшанням газу на міжнародному ринку і зниженням ціни газу для промислових споживачів у червні майже на 8%.

В свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман 5 червня заявив, що НАК “Нафтогаз України” завищив ціни на газ для населення у червні. За його словами, уряд підготував нормативний документ, який не дасть Нафтогазу зловживати своїм монопольним становищем.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*