У Львові обмежили використання поліетиленових пакетів

09.11.2018 / Новини

У п’ятницю, 9 листопада, у Львові місцева влада схвалила обмеження використання поліетилену у торгових точках. Відтепер власникам супермаркетів та магазинів рекомендуватимуть пропонувати покупцям альтернативу одноразовим пакетам – паперові пакети, багаторазові торбини тощо.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Окрім того, торгові мережі Львова мають розробити програму лояльності до клієнтів, щоб заохотити їх використовувати багаторазові пакети.

Запланований поетапний перехід від поліетилену до більш екологічного пакування. Першим кроком буде добровільна, лояльна система пропонування різних видів пакувань у супермаркетах. Потім міська рада запропонує альтернативу не лише поліетиленовим пакетам, а й іншим шкідливим пакуванням, наприклад, пінопласту.

Частина супермаркетів Львова вже готова перейти від одноразових поліетиленових пакетів на більш екологічні, запевнив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко. Він додав, що після супермаркетів перехід від поліетилену пошириться на малі магазини та ринки.

Окрім того, у планах місцевої влади – провести просвітницьку роботу у школах щодо негативного впливу на довкілля поліетиленового пакування. Також у місті створять пункти прийому поліетиленових пакетів.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*