У Луцьку під виглядом масла Шацького молокозаводу продають продукт невідоого походження

11.04.2017 / Новини

На Центральному ринку у Луцьку продають фальсифікований виріб під виглядом брендового.

Вершкове масло – корисний продукт, що має приємний смак і аромат, чудово поєднується з різною їжею. Утім, його часто підробляють, додаючи рослинні жири. Саме з цією проблемою зіткнулися представники Шацького молокозаводу. Вони повідомили, що на території Центрального ринку в місті Луцьку продають шацьке масло невідомого походження.

Про це пише “Район.Шацьк”.

Щоб перевірити цю інформацію, ми вирушили на ринок. І справді, виявили товар у кіоску під номером 1001. Ціна цього масла нижча за собівартість, яку пропонує виробник.

-Купуйте! Хороше це масло! Шацьке! – мовила продавець.

-А звідки його привезли?

-Із тамтешнього молокозаводу…

У молочному відділенні ринку виявили шацьке масло ще у кількох продавців. Наприклад, продукт нижчого сорту можна придбати за ціною 80–100 гривень за кілограм. Вершкове масло із жирністю 87% коштує 120 гривень – хоча такого продукту завод взагалі не випускає. Коли запитуєш, звідки його постачають на ринок, усі одноголосно заявляють, що із Шацького молокозаводу. За словами одного із продавців, постачальником є представник шацького молокозаводу із Нововолинська на ім’я Роман. Проте працівники заводу нам повідомили, що такої людини не знають і з ним ніколи не працювали.

Часто натрапляли на продавців, які зазначали, що на Центральний ринок шацького масла не привозять.

-А яке ж тоді масло продають під виглядом шацького?

-Я вам нічого не скажу! – чули у відповідь.

У працівників Шацького молокозаводу запитали, де можна придбати справжній масляний продукт, на що отримали відповідь: у мережі супермаркетів «Наш Край», а ще на точці виїзної торгівлі поблизу торгового центру «Глобус». Про Центральний ринок міста не йшлося, а там ми придбали різноманітні зразки шацького масла. Четвертий зразок – у супермаркеті «Наш Край», що в місті Камені-Каширському, де масло можна придбати за ціною 130 гривень за кілограм.

Отож, ми вирушили у Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації на експертизу. Здивували результати дослідження у лабораторії: рослинних жирів не виявили у зразках масла із «Нашого краю» та одному зразку з ринку (цікаво, звідки він узявся?). Усе інше – фальсифікат. А як він потрапив на прилавок? Очевидно, підприємці всього-на-всього видають інше масло за шацьке, користуючись брендом молокозаводу.

Масло нижчого сорту (маложирне) на Шацькому заводі також не виготовляють. Отже, якщо покупець виявить такий товар на ринку за ціною 80–100 гривень за кілограм, варто пам’ятати: це підробка. Що й доведено в процесі експертизи.

Споживачам варто замислитися, чи купувати таке масло на Центральному ринку, яке може бути шкідливим для здоров’я. А несумлінні продавці мають пам‘ятати про юридичну відповідальність.

Продукцію Шацького молокозаводу цінують не лише на Волині, а й у Києві, Львові та інших містах. Бо це масло виробляється із сировини, яка вважається екологічно найчистішою в наших краях. До того ж ніколи за всю історію діяльності заводу на виробництві не послуговувалися домішками. Тож підприємство із чистою совістю постачає свій продукт у дитячі садочки, інтернати, лікарні та інші заклади.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*